2020-01-24 843 浏览
黎到龙门居扫街,一定要去泰美美食呢间小店食呢度嘅煎酿三宝同生菜鱼肉,平时一到夜晚,呢间店就排满人👍😋煎酿三宝($10/4件)_呢度有好多选择,基本嘅红肠,茄子,青椒,炸鱼蛋,饺子,炸豆腐,蟹柳...基本嘅款式都齐全,极力推荐呢度嘅茄子,上面有一层薄薄嘅自家调味嘅鱼肉+炸到松软嘅茄子肉,口感超jeng(值得一提,呢间小店嘅鱼肉真系超级好食,完全无腥味)同埋系入袋前会再翻炸多一次,超香口🤤生菜鱼肉($25/一碗)_正如我上面讲过,呢度嘅鱼肉真系超超超超级好食,呢度嘅鲮鱼肉应该经过处理同调味一番,整到完全无腥味,同埋口感更有弹性,再放入清汤里面煮😋我第一次食呢个生菜鱼肉戈时,真系刷新左我对生菜鱼肉嘅睇法,真系超级有惊喜👍整体黎讲,食物味道超卓,价钱适中,黎到龙门居扫街一定要试试泰美美食呢间小店