2023-09-16 396 浏览
外卖两份早餐,我一直企喺门口旁边望住收银位置,系咪我宽容度高,等咗20分钟先自问送姐姐,我份外卖有未?收银姐姐call入去问系咪包紧,隔咗2秒,再问入面仲要几耐,入面好似答唔到,我已经冇耐性,问收银姐姐:「我等咗20分钟,你真系仲要我再等呀?」入面比唔到时间仲要等几耐,我忍唔住我叫收紧姐姐退返钱俾我。收银姐姐一边比返钱我一边同入面讲话「唔驶啦,个客唔要啦。」一句唔好意思都冇同我呢个客讲,真系好服务。另外,喺等外卖期间,好多人都好正路咁㩒飞等位,点知有两个讲普通话嘅女人,行入去问职员「不用拿票吧?」问咗两次,跟住有个阿姐问佢几位,直接安排佢哋入座!呢位阿姐真系对等住公司嘅规矩,咁以后大家唔使攞飞自己揾位啦。餐牌同以前意八咪又系一样,但服务态度真系差好远,冇乜必要,我应该唔会拣佢。
一句唔好意思都冇同我呢个客讲,真系好服务。
2023-09-16
20 分钟 (外卖自取)
早餐