今日 lunch 同同事去了尖东的巴西烧烤食 lunch buffet, 才$38, 加一后才$42,食得过,加上未食过巴西烧烤,试吓都好。 先来热盆,哗,黑椒鸡扒好嫩滑,黑椒汁香而不辣,正!烤猪骨,好惹味,不过同事拿的部位就好“鞋”。春卷,味道唔错,不过“林”咗,可惜!番茄肉片,都好味,不过是住家feel。烤番茄,一般,烤得唔够香。焗薯角,都麻麻,都系唔够香脆。乔麦面,冷面,ok,但汁方面淡咗d。再来主菜、小吃加沙律。炒饭和炒面都无乜料,不过都好味。菜心有沙,差!和风小食,味道怪怪哋。沙律就好好味,值得推介!已经开始饱饱哋,食甜品先!哈密瓜好多汁,唔错!仲有西瓜,不过我无食。蛋糕以mousse蛋糕为主,有朱古力、草莓、红豆、石板和薄荷。红豆和石板枯清,我试了朱古力、草莓和薄荷。前两种大路都ok,薄荷就太淡了,又“漏”,味道更被底下的杏片抢晒,差、差、差!桂花糕、杏仁豆腐和朱古力奶油蛋糕都值得推介!紫色的那件真的食不出是甚么味,得个甜字,不知所谓!焗蛋糕和啫厘糖都淡到你估唔到!不过 $42 食 lunch buffet 仲有餐饮送,仲想点吖?!算系咁啦!好饱。

正,真系唔错!
吾...嘛嘛地
都OK,算多款式。
正,真系唔错!
吾...嘛嘛地
都OK,算多款式。