2021-06-28 10 浏览
由新开张就一直留意呢间餐厅,但印象中日式串烧之类要食到饱真心好贵,所以有少少却步。 直到留意到最近有一蚊追加串扬优惠就狗冲咗,订位时问清楚餐牌上嘅都叫得,到时show返like左佢地个Page就得喇。弱弱一句其实我冇食过串扬,但同我想像中好唔同嘅系有时食炸嘢会觉得皮肉分离咁,但系呢度就感觉到脆皮同本体融为一体,有加分嘅作用,脆皮干爽香脆,完全唔会油腻。今晚试咗好多款,即使系平平无奇嘅食材都炸得好好味,最深印象系日本带子同天使虾。 前者卖相呃like一流,用料十足好爆棚,带子真心好大粒好甜。天使虾其实第一次听,平时食嘅贵价牡丹虾都会系生食,同埋未必咁适合用嚟炸,天使虾就真系好重海鲜味好实肉,食到日本海鲜空运嘅感觉。大赞烧鱼翅好有惊喜,完全冇纸皮感觉,唔会烘干得太劲,仲食到烟烟韧韧嘅肉质,调味又好惹味,系我食过最好食嘅烧鱼干。盐烧牛舌基本上去居酒屋都必叫,冇令我失望,好Q弹,我觉得系媲美申子居酒屋嘅水准。平时都对粉面饭冇乜期望,只为求饱肚,估唔到呢度嘅茶渍饭都好好味。 叫咗明太子同银鱼仔茶渍饭,前者嫌明太子太足料偏咸,后者就清清地好鲜甜,食唔停口。 珍珠米口感好好,汤底亦都好有诚意,似平时

平时都对粉面饭冇乜期望,只为求饱肚,估唔到呢度嘅茶渍饭都好好味。 叫咗明太子同银鱼仔茶渍饭,前者嫌明太子太足料偏咸,后者就清清地好鲜甜,食唔停口。 珍珠米口感好好,汤底亦都好有诚意,似平时鳗鱼饭三食𠮶种汤底,浸耐少少都唔会太淋,非常高质。