2013-03-15 57 浏览
平时食开个几间鸡煲食到厌晒,琴晚完左堂课黎到此处食鸡煲,同朋友,干鸡煲。呢度full得好紧要,我地同个’靓仔’讲坐出面就ok.自然风吹得好舒服,不过个鸡煲送到黎个阵已经系4个字后既事,我朋友差唔多等得唔耐烦了。叫既配料叫左成围台咁多,肥牛,响铃,双拼既西洋菜同粟米饺,仲有稻亭乌冬。我发现每间店鸡煲真系各有各出色,之前唔知有干鸡煲个时就觉得湿煲好好味,辣得过隐今次试完呢个次后应该短时间内都唔会食番湿鸡煲。而且鸡汁虽然辣到好鬼刺激个喉咙,不过都系略有d甜味系度。1块牛肉好大,完全唔需要任何酱料已经集辣,牛味于1身辛辣得开胃,爽嫩又入味!good西洋菜同粟米饺2只比较我钟意西洋菜饺多d,因为菜只味道同d汁,只辣都比粟米夹,好香好惹味。反而粟米有d甜甜地咁唔系咁match。成餐食落系好味既,不过系等候个主角鸡煲真系耐左d d,改善改善。
今次试完呢个次后应该短时间内都唔会食番湿鸡煲
而且鸡汁虽然辣到好鬼刺激个喉咙,不过都系略有d甜味系度。
1块牛肉好大,完全唔需要任何酱料已经集辣,牛味于1身
辛辣得开胃,爽嫩又入味!good

2013-03-14