Green Orange

平时一向钟意锯扒,又钟意食生蚝🦪既我,有一次放工同朋友去左上环一间西餐厅 ✨ @greenorange.hk ✨ 品尝佢地精心挑选既料理😋😋餐厅位置相当邻近上环地铁站,A2出口真系好方便唔洗揾!今次试左佢地以下既好野食,朋友都赞不绝口💯💯🌈法国生蚝大大只既生蚝🦪😍$1生蚝(惠顾二人套餐或按人头点主菜main course,每位最多可叫五只)相当鲜甜新鲜又容易入口,作为前菜都系一样不输蚀!🌈黑松露蟹肉多士以往出面既黑松露都系好重味道,估唔到今次又整得味道适中👍🏻配合蟹肉一流,一咬入口就听到多士既松脆既声音!🌈烧BBQ美国猪肋骨今次同朋友拣左五成熟,原来刚刚好啱晒我地口味!香喷喷既猪肉包你食极唔厌😊🌈10安士纽西兰特选肉眼牛扒好有口感既牛扒,系唔会太熟透既情况下,发挥出应有既水准!🌈意大利提拉米苏小巧既蛋糕🍰令人更加珍惜每一口食落去既滋味,零舍不同!🌈巴斯克芝士蛋糕😋香浓既芝士味道适中不会太甜刚刚好🧀为呢餐美食划上完美句号🥰大家记得提前预订有画碟服务㗎🌷🌷🌷

🌈法国生蚝
相当鲜甜新鲜又容易入口,作为前菜都系一样不输蚀!

🌈黑松露蟹肉多士

🌈烧BBQ美国猪肋骨

🌈10安士纽西兰特选肉眼牛扒
好有口感既牛扒,系唔会太熟透既情况下,发挥出应有既水准!

🌈意大利提拉米苏
小巧既蛋糕🍰令人更加珍惜每一口食落去既滋味,零舍不同!

🌈巴斯克芝士蛋糕

• 法国生蚝