2021-04-08 84 浏览
复活节假期后返工真系生不如死,食啲好嘢帮自己打打气。Orange Elephant 每日都有一蚊特价菜色,星期三超级抵食,原本$169嘅泰式明炉乌头鱼,而家只需要一蚊,真系平到笑。条鱼够滑,冇腥味冇泥味。可能因为佢落咗一啲泰式腌柠檬或者梅子(?)去辟腥味,令到个酱汁酸酸甜甜,非常开胃,而且仲有一啲菇菌类伴碟, 十分丰富,呢个真系超级抵食,星期三必食之选。泰式卤水焗猪脾粉丝煲又系超抵食,一上枱见到全部都系粉丝,以为系啲鬼祟餐厅只放少少肉喺下面,仲要用生菜托住扮多果种,点知一拨开d粉丝,下面全部都系肉!肉好淋唔需要练牙力,又有少少猪皮唔会太瘦,味道又甜甜地,好食。西兰花炒虾球比我想像中细碟,好彩虾球尚算新鲜,唔会软烂烂,西兰花都够味, OK。饮品叫咗个椰青,好有泰国feel。咁丰富埋单唔洗$300,真系好过自己煮🤪
复活节假期后返工真系生不如死,食啲好嘢帮自己打打气。

泰式明炉乌头鱼

西兰花炒虾球

饮品叫咗个椰青,好有泰国feel。

咁丰富埋单唔洗$300,真系好过自己煮🤪
泰式明炉乌头鱼