2022-06-29
[铜锣湾高质楼上cafe🤍Undici]-餐厅名读法为ùn·di·ci系意大利语11嘅意思🇮🇹 因为间餐厅开系铜锣湾百乐中心1️⃣1️⃣楼就系咁简单😂好有趣-Undici系铜锣湾地铁站A出口行3分钟就到餐厅门口好有艺术感🤍有个信心十足嘅雕像🗿好似讲紧:今餐放心交比我啦🫡餐厅以简约黑白灰作为主色🖤黑白云石枱配灰色皮沙发🛋️用色比人感觉好和谐餐厅其中一个卖点就系$1甜品放题🍴真系一蚊咋!甜品控千祈唔好错过😻-😋招牌名古屋蒲烧鳗鱼蛋包意大利饭 $158+1呢个超惊喜🤩冇谂过咁大份个risotto真系好好食😏啲饭软硬适中😚好浓郁嘅奶油味仲有啲菇菇同埋芝士🧀拉丝🥹好吸引!鳗鱼超大条😍烧得好香🥰配埋烧汁同木鱼系最佳组合😜美中不足嘅系鳗鱼有啲细骨😣同埋个蛋太熟🍳如果系滑蛋咁就完美喇😛好味指数:🌕🌕🌕🌕🌗-😋蟹肉蟹子明太子扁意粉🍝$128+1扁意粉系用碗装🍜个碗好深🫡超级大份仲好足料😍好香忌廉同明太子味每一啖都有蟹子同蟹肉超级满足🥰不过意粉唔系咁挂汁有啲干身😗但整体都系非常推荐🫶🏻第一次见瘦瘦朋友子食咁多嘢证明食物真系唔错😏😏😏好味指数:🌕🌕🌕🌕🌗-加$48可以转套餐,包餐汤、餐饮以及甜品😋迷你樱花浓虾汤虾味非
餐厅名读法为ùn·di·ci
呢个超惊喜🤩冇谂过咁大份
个risotto真系好好食😏
啲饭软硬适中😚好浓郁嘅奶油味
招牌名古屋蒲烧鳗鱼蛋包意大利饭
仲有啲菇菇同埋芝士🧀拉丝🥹好吸引!
鳗鱼超大条😍烧得好香🥰
甜品放题
甜品味道都ok🥹不过因为我哋太夜先食
所以有啲款式卖晒啦🥲
推荐大家试朱古力芝士蛋糕🍫超浓芝士味
焦糖咖啡慕丝都唔错☕️带点咖啡酒香同埋焦香😍有层次食落味道丰富🥰
整体来讲,环境舒适🫶🏻食物质素高😍晚餐可以放心交比佢😜甜品放题好有gimmick非常抵食😚希望下次早啲嚟可以试到多啲款式啦😝
📍 Undici (铜锣湾)
铜锣湾耀华街3号百乐中心11楼1101A-B号舖
💸人均消费:$210