好耐无食泰国嘢啦,今日嚟到大角咀做开嘢,见到有间餐厅门口写住每日优惠价$1,深深被吸引住。每日都会有唔同$1菜色,今日系星期三,精选菜色系泰式明炉乌头鱼。🐟啲侍应都好多都系泰国人,感觉好似去左泰国咁!入到去,当然第一时间就点个$1菜色啦,虽然我唔系太好鱼,不过$1一碟,你唔系唔嗌呀嘛!😝🤑基本上台台都嗌!条鱼会用个炉热住,食落去热辣辣,炉火锁住鲜甜味,条鱼都好滑,有啲酸菜、冬菇同埋大量香葱调下味。蛋网海鲜金边粉,有一层蛋网包住成个金边粉,卖相好靓,材料好丰富,有虾🦐、青口、鱼🐟,鱿鱼🐙,捞埋啲花生🥜一齐食又香口,金边粉唔会太湿,又唔会太干,炒得啱啱好,味道酸酸哋,食落几醒胃。而且食得出系好正宗嘅泰国菜味道,唔错唔错!👍炭烧牛肋骨炭烧香味好浓,有烟熏嘅感觉,但肉汁依然keep到,肉质嫩滑,不过个汁都几辣,唔食得辣嘅朋友就唔好点个汁啦!😝叹番个清甜椰青,爽呀!朋友拣咗杯芒果冰冻饮🍹,超冰凉,绝对系消暑佳品!

,深深被吸引住

侍应都好多都系泰国人,感觉好似去左泰国咁!

蛋网海鲜金边粉

炭烧牛肋骨

椰青

叹番个清甜椰青,爽呀!

芒果冰冻饮

朋友拣咗杯芒果冰冻饮🍹,超冰凉,绝对系消暑佳品!
2019-10-02
蛋网海鲜金边粉