2013-11-05
夜晚同4-5个朋友打完波谂住去揾野食啦, 楼下就有人派传单"$1汤底火锅", 重要有8折.....心谂:有无咁抵呀, 但咁吸引无理由唔去试下呀!!平时真系好少去二坡坊个边食野,唔多熟路, 好彩沿路都有D易拉架带路, 平时唔为意都唔觉,而且个环境都坐得几舒服,本身我地几个都好钟意食辣, 就叫左个麻辣汤底,加上我地几个男仔都好肚饿, 所以叫左好多碟野食,本身都谂住咁平都唔会有几多料, 点知一上煲我地都"哗"左一声, 全煲都满哂辣椒, 麻香味劲浓, 底下原来重有好多配料, D猪皮吸哂D汤底好入味, 同埋里面重有猪红同猪大肠,都系我既至爱,仲有好小油,平时出面既点都会有成吋既油系面,呢度真系叫好小油啦~无谂过$1会有呢个配搭!!D侍应话呢道"响玲"系即叫即炸, 配埋个汤, 吸哂D汁咁~~~正~~~~同埋叫左极品牛肉, D牛肉好新鲜, 同埋第一次黎食, D侍应教我地试埋个牛胸尖(唔知系咩),夹埋D牛肉一齐食, 感觉又脆又淋, 几得意!!重有个梅酒千层肉都好值得推介, 系个汤度烚左劲耐都重有好香既酒味, 食落重好鬼淋, 而且出面都好少有, 所以几特别!个个食到饱哂都系每人$100 ,仲想点,任食都
心谂:有无咁抵呀, 但咁吸引无理由唔去试下呀!!
无谂过$1会有呢个配搭!!
夹埋D牛肉一齐食, 感觉又脆又淋, 几得意!!
个个食到饱哂都系每人$100 ,仲想点,任食都未得啦
题外话/补充资料:
麻辣汤小油,食落都感觉健康D~~