2024-02-27
餐厅:Simp.lane (观塘)地址:观塘骏业里6号富利工业大厦11楼C号舖上星期过官塘工业邨见工,顺便约响附近做野既老同食午饭,佢系地胆,由佢介绍就实无输。去之前,佢SEND左OPENRICE介绍呢间店既LINK比我,我一睇,哇~1条负评都无既,应该几值得去睬场㖞。见呢间店有主打低糖低碳既餐牌,真系好啱依家成日将健康饮食挂响咀边既女生。Simp.lane座落工厦内面,室内既装潢同我响脑海工厦既饭堂有点格格不入,呢间座位算阔落,有猫咪既活动室,如果有日,早上比老板丙完,黎到食个晏,望下猫悠哉悠哉、懒洋洋咁爬嚟爬去,食1餐好的,埋单离开时,委屈可能无声无息咁唔见左,咁都几好。因为老同食完要返工既关系,佢点左个卤鸡亦便当外加盐酥鸡排,好台式既味道,盐酥个粉唔厚,炸既火喉刚好,一啖咬落去,外脆得黎食到鸡块既肉汁。而我点了香茅冬阴公猪扒意粉,大大块既厚切猪排大到遮哂个意粉,猪排同意粉都食到浓浓既冬阴公味道,香茅好香,好好味。场内仲提供少量既boardgames,今次时间唔够,要留待下次再来玩过。
地址:观塘骏业里6号富利工业大厦11楼C号舖