2021-11-26 899 浏览
冬天冻冰冰最啱走去食打边炉一人一个锅, 又卫生又好味每个都几足料, 份量十足有𝐥𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐬𝐞𝐭 (平啲) 送埋饮品同𝐝𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 𝐬𝐞𝐭 \(●´ϖ`●)/🧄 香蒜牛肉锅 🍲 ($115)汤底唔系太浓郁比较清甜配料丰富, 有娃娃菜🥬, 牛肉片蟹籽丸, 甜不辣, 牛丸, 冻豆腐, 粟米🌽, 金针菇, 炸枝竹, 粉丝, 沙白, 鸣门卷, 翡翠鱼豆腐, 蕃茄 🍅 配饭或粉丝, 我就拣咗粉丝粉丝同火锅好夹好入味, 吸晒啲汤汁酱汁配料嘅沙茶酱都出色😋另外可以加钱配台式饮品🧋整体嚟讲不过不失 (。•ㅅ•。)📍 8锅臭臭锅 (尖沙咀)🐰: 3.9/5#eatwithkeikei #hkfoodie #尖沙咀 #金巴利道 #8锅 #tst #binlo #臭臭锅 #hkfoodie #hkfood #hkblogger #火锅 #台式 #台湾 #taiwan #boil #hotpot #yummy #nom #yum #chill #seafood #recommend #beef #sweetiedaily_tst

冬天冻冰冰最啱走去食打边炉
一人一个锅, 又卫生又好味
每个都几足料, 份量十足
有𝐥𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐬𝐞𝐭 (平啲) 送埋饮品
同𝐝𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 𝐬𝐞𝐭 \(●´ϖ`●)/

🧄 香蒜牛肉锅 🍲 ($115)
香蒜牛肉锅

汤底唔系太浓郁比较清甜
配料丰富, 有娃娃菜🥬, 牛肉片
蟹籽丸, 甜不辣, 牛丸, 冻豆腐, 粟米🌽,
金针菇, 炸枝竹, 粉丝, 沙白, 鸣门卷,
翡翠鱼豆腐, 蕃茄 🍅
配饭或粉丝, 我就拣咗粉丝
粉丝同火锅好夹好入味, 吸晒啲汤汁

酱汁配料嘅沙茶酱都出色😋
另外可以加钱配台式饮品🧋
整体嚟讲不过不失 (。•ㅅ•。)

📍 8锅臭臭锅 (尖沙咀)
🐰: 3.9/5

香蒜牛肉锅