2017-05-29
同男朋友屋企人亲友一行十人,去左城景食自助晚餐。款式唔系特别多,但系四送一既价钱,可以话抵食。最正好食既系生蚝,海胆,蟹脚,鱼生,唔使煮,佢好新鲜下。我有狂食蟹脚,回下本。海胆就一人得一板咋。熟食款式都多,我自己唔系特别好熟食。食左咖喱蟹⋯ 就麻麻地。仲有厨师切西冷扒,肉唔系好咬得开,但味道几好。最伏系叫左半碗,筑地水蟹粥,粥得粟米味,无蟹味。有个海胆焗芝士野菌镶鸡翼,无得试,去到就俾人扫晒。我都系七点九度去罗野食者⋯记得罗左先。甜品有燕窝流心芒果布甸,特别正,因为布甸入面都系燕窝。牛奶布甸我系最爱既,呢间就好普通,无咩奶味。雪糕就系MOVE PICK,有最大路果几种味,六七只度。甜品选择唔算好多。另外,仲有waffle,我就无试呢个 惊太饱。汤有中西, 西式汤好似叫鲍鱼花胶XXX汤,料好多,偏咸,味道就可以咁。中汤就劲普通,红萝白猪肉汤咁。食自助餐最忌饮汤饮饱左,但我系劲钟意饮汤既人,所以实试。可惜两个汤都麻麻。环境,地方唔系好大。我地订位坐走廊位,都算静既。
款式唔系特别多,但系四送一既价钱,可以话抵食。
环境,地方唔系好大。我地订位坐走廊位,都算静既。