2017-04-01
约左几个月,终于齐人!纪念相识十周年,就系tst揾左间海景餐厅食葡国菜。好可惜就算book位讲定要海景位,但唔知系咪餐厅太full, 最后都无比到。人到先比面包,有个朋友迟到,问waiter可唔可以上定,佢答人黎到自然会比,就如风一般走左。嗯。。。态度有待改善。 面包配合牛油,不过不失。叫左炸马介休薯球,薯蓉软绵绵,味道够浓,值得试下。跟住叫左个沙律,沙律汁好开胃,餐前唔错嘅选择,但墨鱼唔够爽脆,要咬好耐先得。主菜叫左个焗鸭饭,waiter 上菜时,我以为饭会好干,好硬,但食落有惊喜,饭吸晒肉汁嘅味道,饭软硬适中,yummy yummy .招牌炭烧霹雳春鸡,个名改得好特别😂😂,鸡好嫩滑,但唔觉有惊喜,同外面食开烧春鸡大致一样。火焰葡式肉肠,好咸,waiter 现场用火烧肉肠,咸香咸香嘅味道,食完要饮好多水。lol黎到无理由唔试下出名蛋挞,得返原味可以简,无流心蛋浆,色泽好靓,好吸引,但唔算好好食。
好可惜就算book位讲定要海景位,但唔知系咪餐厅太full, 最后都无比到。 人到先比面包,有个朋友迟到,问 waiter可唔可以上定,佢答人黎到自然会比,就如风一般走左。嗯。。。态度有待改善。 面包配合牛油,不过不失。 叫左炸马介休薯球,薯蓉软绵绵,味道够浓,值得试下。 跟住叫左个沙律,沙律汁好开胃,餐前唔错嘅选择,但墨鱼唔够爽脆,要咬好耐先得。 主菜叫左个焗鸭饭, waiter 上菜时,我以为饭会好干,好硬,但食落有惊喜,饭吸晒肉汁嘅味道,饭软硬适中,yummy yummy . 招牌炭烧霹雳春鸡,个名改得好特别😂😂,鸡好嫩滑,但唔觉有惊喜,同外面食开烧春鸡大致一样。 火焰葡式肉肠,好咸, waiter 现场用火烧肉肠,咸香咸香嘅味道,食完要饮好多水。lol 黎到无理由唔试下出名蛋挞,得返原味可以简,无流心蛋浆,色泽好靓,好吸引,但唔算好好食。