2021-08-10 65 浏览
最近钟意食咗生蚝,之前唔钟意食,可能系因为食咗酒店𠮶啲任食嘅质素,所以唔识食!呢一间餐厅主要做$10 只生蚝,仲要唔同季节有唔同限定嘅生蚝,所以包保你每次去餐厅都可以食到唔同质素嘅生蚝!今次我同朋友嚟食就非常好彩啦,食到来自澳洲tasmania嘅生蚝,都有手掌咁大只,超级重海水味,就算唔落酱,真系想一啖接一啖咁食,仲要$10真系一啲都唔贵!食生蚝梗系要配一啲主食啦,呢间餐厅除咗有意粉之外,亦都有其他小食或者Pizza等等,我自己就嗌左个自家制蟹饼,成个蟹饼入面都系蟹肉,仲有啲青椒粒,如果觉得太dry仲可以配他他酱。另外佢嘅黄金软壳蟹意粉,蟹肉炸完之后唔会好干,炸皮唔会好厚。黄金意粉即系咸蛋黄,配埋扁意粉成个菜式一流!