2018-05-13 549 浏览
我个好朋友上次同佢亲戚食完呢间餐厅,知道我系生蚝爱好者,就即刻介绍我黎食。初初听到系$10一只真心对眼已经发哂光,虽然心里面谂可能生蚝质素唔会系十分好个啲,但嗌一打都系$120,真系好抵!不过最意外系生蚝质素一啲都唔差㖞今次去左荃湾呢间到食,夜晚7点半左右去到都唔需要等位,入到去都有一半以上位置满座,相信都几多人中意黎呢到食野。餐厅环境几正,枱与枱之间唔会好迫,少少昏暗既灯光加上音乐,好似入左间高级餐厅咁,我同朋友坐左窗口位置,望住荃新天地出面个空中花园,倾计食野都觉得好舒服。我地都唔太想食啲太heavy既野,话哂主要都系黎食生蚝,所以我地除左先嗌左一打生蚝之外,我地另外嗌左一客蒜蓉包同埋一客蚝站厨师沙律。等左一阵,个蒜蓉包就黎左,$28都有6片包,都比我想像中多,个包口感好脆仲热,不过我觉得个蒜蓉味就可以再重啲。食完第一块包,万众期待既生蚝终于到喇!佢每买6只就会将其中一只upgrade,今日仲每人额外送多一只高级法国生蚝,真系好兴奋!首先试左普通10蚊生蚝,一食落口一啲都唔差!虽然唔大只,但好Creamy同埋充满海水味,10蚊绝对超值。另外upgrade左个两只生蚝明显大只啲,食落

香脆蒜蓉包

食完第一块包,万众期待既生蚝终于到喇!佢每买6只就会将其中一只upgrade,今日仲每人额外送多一只高级法国生蚝,真系好兴奋!首先试左普通10蚊生蚝,一食落口一啲都唔差!虽然唔大只,但好Creamy同埋充满海水味,10蚊绝对超值。另外upgrade左个两只生蚝明显大只啲,食落味道同普通个款差唔多,不过口感就更Creamy,成个口都充满左浓厚既生蚝味。真系食唔停,仲想再encore。
生蚝

之后个蚝站厨师沙律都黎埋,材料好丰富,有咸牛脷、车打芝士、火腿、蛋、烧鸡胸、烟肉同菜,好中意呢个配搭,好醒胃同健康。
蚝站厨师沙律

最后食埋额外送既法国生蚝,仲插左个牌介绍生蚝来源同味道,好贴心既表现。生蚝味道好爽,口感唔算特别creamy,胜在味道鲜甜。
法国生蚝

食完好似仲未够喉,所以再嗌多左半打$10生蚝,成餐晚餐都好满足!堆单最后$379,仲送左张$100 Coupon (虽然要食满$500先用得),下次一定会再带屋企人黎食餐劲
2018-05-02
香脆蒜蓉包