2021-12-14
当蚝瘾突发,想食蚝又唔想洗大钱去蚝吧,就会谂起佢。毕竟多分店,仲有$10生蚝,最啱止下蚝瘾。🥰今次去铜锣湾呢间应该系新分店,地方够大,坐得好舒服。一坐低,店员已经主动介绍今日嘅$10蚝系黎自法国🇫🇷,叫左一打半,再叫埋上次食过好食嘅冬荫公海鲜意粉,就系当日嘅early dinner。无野做时望下四周,原来餐厅都几多优惠,星期一就会员7折,openrice订位又有折,想抵啲就记得book台。当日星期二仲有限定蚝餐,$199有八款生蚝加白酒,上次都试过。🦪法国生蚝 $10/1蚝一贯地开得好干净,无乜蚝碎。当日呢款蚝系爽甜,蚝味都突出,但相对薄身,就算一个人食一打都轻松KO。🍝冬荫公海鲜意粉 $158意粉质地真系几好,调味适中,唔会偏酸偏辣,系一款好惹味但又易入口嘅意粉。海鲜份量都ok,不过懒人嘅我就唔钟意意粉入面嘅虾连壳,食时唔太方便。🥰相信下次蚝瘾起,我又会返黎!
今次去铜锣湾呢间应该系新分店,地方够大,坐得好舒服。
🦪法国生蚝 $10/1
🍝冬荫公海鲜意粉 $158
🥰相信下次蚝瘾起,我又会返黎!