2020-11-04
黎到大角咀,就试下呢间蚝吧,当晚比较忙,入到去未有服务员即时招呼。 安排座位之后,睇menu拣咗当日精选生蚝$10蚊/1只,2个人共叫咗打半,另外再叫左6只其他生蚝,佢地开得好快手,唔使等好耐已经上到枱,介绍亦都好清晰,有建议食既次序,而生蚝质素都ok, 几新鲜。另外叫咗薯条,炸得都唔错,同埋鱼扒伴扒翠玉瓜同甜甜地嘅蜜糖酱配忌廉椰菜花碎作为主食,感觉中规中矩唔算好特别,最后最贵嘅甜品系大大件Tiramisu伴雪糕,但服务员对雪糕种类唔太熟悉,开头话可以1半云呢拿加1半朱古力,黎到变咗云呢拿,要揾经理先转返2沟味道, Terimisu都唔算十分出色,雪糕都一般,而且份量太多,真系有啲腻,埋单时睇到张单计多咗钱,因为我地想经理帮我哋拣d蚝,经理拣嘅时候冇讲清楚,帮我哋拣嘅蚝会收贵咗,最后都有减返钱畀我哋,整体用餐体验都ok既,气氛唔错,有大screen播MV