2019-07-11
上星期去左pierside afternoon tea。觉得好抵食。而且服务好好。今日同妈妈去食semi-buffet lunch。响okibook网订枱。话套餐有9折。订枱时要求左要海景位同讲左食生日饭(妈妈星期日生日我地食中菜。今日先食个light lunch)。去到餐厅职员Carlos(服务非常殷勤)认得我地上星期黎过。主动话有海景枱或近buffet枱中间位。因为惊妈妈用手杖行会吾方便。非常细心。Semi-buffet Lunch, 3道菜188蚊本身buffet有pizza + 6款沙律+ Parma ham+smoked salmon。食哂已经饱。我觉得沙律好好食南瓜汤好yummy, 奄尖家姐都觉好好饮妈妈的主菜。太平洋煎鲷鱼(另加40蚊)。个鱼几滑我同家姐都要左Linguine with fresh mussel 。呢个真好吾ok.个扁意粉煮到太林。完全不al dente。而且无味甜品普通喇creme brulee完全不像样太实餐厅知妈妈生日。忽然攞出一个甜品盆送我地非常惊喜味道其次。餐厅甘有心意。客人一定好开心啰埋单竟然仲有85折573.8蚊。原先都吾太肯定系咪有9折?
Semi-buffet Lunch, 3道菜188蚊
南瓜汤好yummy, 奄尖家姐都觉好好饮
妈妈的主菜。太平洋煎鲷鱼(另加40蚊)。个鱼几滑
甜品普通喇
creme brulee完全不像样太实
餐厅知妈妈生日。忽然攞出一个甜品盆送我地非常惊喜
味道其次。餐厅甘有心意。客人一定好开心啰
埋单竟然仲有85折573.8蚊。原先都吾太肯定系咪有9折? 我觉得呢度食物吾算特别好。但系服务真no.1 个个server都好有礼貌。尤其系Carlos(经理?)。笑容满面。绝对系令人come again既餐厅