2019-01-22 143 浏览
一进入餐厅,舒服柔和的灯光,阔落的座椅,而且每一个座位都可以看到街景,增加不少空间感。值得一赞是职员的服务态度,细心解说餐牌以及时令食物,今次同友人第一次来食就叫了“云”。而我呢几日肠胃都不太好,所以叫师传建议可进食的给我。眼见友人上抬既寿司,真系令我心心眼,好想食呀。但我既熟食晚餐都一样出色呀。先介绍第一款前菜先….. 菠菜蟹肉,大大块蟹肉铺在菠菜表面,完全吃到蟹肉既鲜甜味。再来一份煎香后既银鳕鱼,皮香脆脆,肉质鲜嫩无比,再加特调酱汁,十分惹味呀!然后就到安格斯牛柳喇,我呢个牛肉控对牛的要求十分之高,呢间料理绝对通过到我既味蕾测试呀,牛肉味重而不嚡口,再配自家调配既WASABI苹果酱汁,酸酸辣辣的,刺激味蕾,同牛肉既味道超夹,而且表面放左舞茸菇以及日本露荀,正!之后黎一碗用鲜鱼制成汤既汤乌冬,每啖汤都超甜既味道,我整碗汤都饮晒呀。熟食已经咁高质,就讲下友人既寿司盛宴啦!由前菜到寿司,每一个部份都食得好讲究架,有先后次序。先黎一碟前菜, 有白子醋物/ 鸭胸/ 高野豆腐,十分别致同精美,令我地已经十分期待主角上场喇。之后黎既寿司有左口鱼、赤贝、伊佐木、石坦鲷、眼仁奈、深海池鱼、帆立贝、北

而我呢几日肠胃都不太好,所以叫师传建议可进食的给我。

熟食已经咁高质,就讲下友人既寿司盛宴啦!
由前菜到寿司,每一个部份都食得好讲究架,有先后次序。

之后黎既寿司有左口鱼、赤贝、伊佐木、石坦鲷、眼仁奈、深海池鱼、帆立贝、北海道马粪海胆、左口边、拖罗、金目鲷、牧丹虾,店员逐一介绍佢地出场时,我确实好多名真系未听过呀,哈哈!!!但友人话一试竟然上瘾呀,入口鲜味无比,
好似口裹面游来游去既感觉呀。

最后有我最中意食既哈蜜果,今餐熟食同刺身寿司完全系值得一赞,每碟都系厨师做出黎既艺术品,卖相以及味道都值100分呀。