夜。鐵板燒

Yoru Teppanyaki
2024-01-10 114 浏览
平时听同事讲呢间食omakase都几出名,不过今日就同老公过嚟试佢嘅铁板烧晚餐,估唔到都有返咁上下水准,每款菜式都冇令到我哋失望💚宫崎 A4 和牛肉眼 油脂分布劲靓😍 原来以关西风寿喜烧方式去整!令牛肉眼 食落去油分更香❤️ 但又唔会盖过左本身嘅味道😍由餐厅亲自安排的日本野菜盛合确保食客能享用最新鲜的蔬菜,鲜鲜甜甜的,相当有质素!季节先付上场啦!​​摆盘好靓🥰海胆豆腐配三文鱼籽鳕场蟹;豆腐质地好香滑❤️海胆同样鲜甜🥰​​入口好Juicy❤️使用黑松露炒的北海道帆立贝,北海道帆立贝🐚炒黑松露真系冇得顶,每一啖都好似👼悦耳嘅音乐咁令人心情愉快。帆立贝肉质嫩滑,入口即溶嘅感觉👄,加埋啲香浓嘅黑松露🍄,真系带你去咗味觉嘅极乐世界🌈。煮得啱啱好嘅帆立贝,表面金黄酥脆🔥,而入面又保持咗啲汁嘅鲜美,至于黑松露,佢嘅香味深远幽雅,隐隐约约咁引领你嘅味蕾去发现啲新嘅境界🌟。每一啖都食到啲帆立贝同黑松露嘅完美配搭,实在系味觉上嘅盛宴🎉。而家呢道菜,真系成为我餐桌上嘅焦点🍽️,每次同屋企人分享嘅时候,我哋都会争住食咁激烈😋😍!总之,北海道帆立贝炒黑松露,真系美味至极,劲推荐👍!当天我哋同师傅知道我哋两位都好钟意食鲍

当天我哋同师傅知道我哋两位都好钟意食鲍鱼,特意帮我地简旧靓又FRESH既南非活鲍鱼,终于有新鲜海苔酱可以做调味。
下次一定要同老公过嚟试埋佢哋嘅Omakase 先得喇💕