2015-05-02 555 浏览
第3次黎到RAMEN, 依然咁好味,午市都好多人,但今次食感觉份量细左,唔知系唔系因为出名左既关系!今次order左豚骨同虾老再加两只溏心蛋.这是我食过咁多间日式拉面,最好食的一间!!!因为佢系成碗面都咁正,包括: 汤底,梅肉叉烧,溏心蛋.(有些拉面店成碗面可能得1样野正.)-豚骨拉面,猪骨汤底香浓,真系好香好浓郁,饮完成碗都唔会觉得腻(很重点吧!)-虾汤底拉面,虾汤底好浓郁虾味,好鲜味.-面属幼身面,女士喜欢食普通的软硬程度,口感正,食落轻松,唔会觉得食左好多面.-溏心蛋,超入味,又有溏心效果,10分满分.-梅肉叉烧,够淋又入味,唔会食落鞋口,又够热,属高水准,8分.(好多间拉面店的叉烧水准都好低!)(记住下午好黎食,因为晚上可能好早卖哂汤底,就无得食啦! 我试过)PS 辣酱我叫左1度都已经够辣,而且辣酱香,似属自家制.食得辣既朋友先好叫大辣.
豚骨,虾老,溏心蛋
第3次黎到RAMEN, 依然咁好味
今次order左豚骨虾老再加两只溏心蛋.

(有些拉面店成碗面可能得1样野正.)
-虾汤底拉面,虾汤底好浓郁虾味,好鲜味.
-溏心蛋,超入味,又有溏心效果,10分满分.

(好多间拉面店的叉烧水准都好低!)
虾老拉面
豚骨拉面