2019-07-05
之前经过尖沙咀亚士厘道见到有间细细间既拉面铺开左, 门口格局同日本个d一模一样所以咁记得~ 前几日发现原来旺角都有间分店, 就系山东街! 今日临番屋企就简简单单食个拉面做晚餐🍜头先上网睇下佢系咪新野系日本黎既, 点知原来系几年前已经有第1间铺系铜锣湾, 而家仲有好多分店, 连美国都有!! 系见到尖沙咀分店之前真系无留意过佢估唔到细细间又几猛料咁❗门口就系咁, 同日本一样用自助点餐机。大胃人士请注意❗点餐机隔离贴左个优惠, 有JCB卡就抵啦, 可以免费加面底仲要无限次。两个人点左一人一个餐🍜别天神套餐🍜虾味噌套餐煎饺子外皮厚度适中, 如果可以再薄d仲好~ 不过都煎到脆边不错!小龙虾蟹子沙律依个好味比饺子特别, 紫菜比得唔姑寒, 绝对够配个沙律❗食到小龙虾肉既同时咬到1粒粒蟹子, 口感唔错, 用紫菜包住黎食好夹豚骨汤面豚骨汤味道好浓厚, 铺头标榜佢地既白汤底系用100%豚骨同埋水长时间熬煮出黎, 不加味精。饮落果然浓而不腻, 啖啖肉味呀仲有教人点样调个自己想要既汤底出黎, 其中既辣芽菜系自家秘制!溏心蛋靓仔! 溏心状态不错虾味噌豚骨汤面系豚骨汤上加左一堆樱花虾, 原本浓香既汤底变得更加浓厚
门口就系咁, 同日本一样用自助点餐机。
两个人点左一人一个餐🍜别天神套餐🍜虾味噌套餐
煎饺子
外皮厚度适中, 如果可以再薄d仲好~ 不过都煎到脆边不错!
小龙虾蟹子沙律
豚骨汤面
溏心蛋靓仔! 溏心状态不错
虾味噌豚骨汤面
系豚骨汤上加左一堆樱花虾, 原本浓香既汤底变得更加浓厚比较之下, 我中意依个汤底多d~ 推介
唔系比少少你装饰就算, 有一定份量所以先令到个汤更加香浓
面底系直身既幼拉面, 平时食开硬身少少既拉面, 哩度面既软硬度都系我杯茶, 挂汤能力亦好好
个虾味噌汤比我饮到就快见到碗底, 同埋佢本身1个面既份量都好够我饱lu~