2021-10-06
我男朋友带我去左呢间101楼有无敌海境嘅餐厅食lunch 对住呢个景食个人都开心啲🥰🥰 由于我条裤有啲紧所以拣左3 courses 而我男朋友就食4 courses🥳 餐前有包同芝士薄脆 包皮好硬但入而超级软绵绵 所以我食哂入面就算😛 而芝士薄脆好香芝士味 仲好脆 正😍餐厅庆祝生日仲有个蛋糕型嘅音乐盒播住生日歌比你影相 上面仲有个好可爱嘅小甜品😍 我地仲叫左一杯白酒同一杯cocktail chill 下😆Mix and Match lunch (3 course $440)Iberian Octopus我都几钟意食八爪鱼 呢道前菜都几啱我😋 八爪鱼份量唔算多 亦都唔系爽口嘅质感 但配埋旁边嘅番茄洋葱又几开胃🤤 如果冇左啲豆就仲好啦😂French Suckling Pig摆盘好靓嘅一道菜😍 慢煮48小时嘅乳猪好入味又林🥰😋 但厨师又煎到个皮脆脆地 口感十分好😆👍🏼 配菜有红菜头 食落有啲似甜萝卜🤨 旁边仲有埋wasabi蓉 我唔觉意点多左辣到傻😅Souffle梳乎厘超级松软 仲充满空气感🤤🤤 配左热情果雪糕 不过有啲太酸 我唔系好顶得顺😅😅Mix and Match Lunch (4 c
Iberian Octopus
French Suckling Pig
Souffle
Mix and Match Lunch (4 courses $490)
Brittany Sardines
沙丁鱼本身系平野 但可以整到咁靓我都好佩服😌 腌制过冇左啲臭腥味 加左啲柠檬汁仲有啲紫菜一齐食感觉几新鲜🥰
Perigord Duck Foie Gras (add $180)
不得不提 呢个鹅肝好好食 应该系我食过最好食😋 鹅肝入口即溶 系真系即刻😦 成个口都好香好满足🤤 而鹅肝面有啲菇 佢配嘅酱汁系无花果 不甜不漏 互相配合住两种味 好满意😋
Patagonian Toothfish
白鳕鱼煎得好香 但又唔会干哂 感觉仍然几滑🥰 配嘅汁系绿柚子仲有啲wasabi 组合几新鲜👍🏼 不过旁边嘅萝卜我就麻麻地啦😛
Citron Givre
柠檬形+味嘅蛋糕 好精致😍😍 入面有海绵蛋糕同柠檬味夹住一层层 不过真系好酸 真系搞唔掂...😅😅
最后仲有饮品(coffee/ tea) 无限提供 啱哂倾下计呀😝