2020-11-17
工作占左人生好多时间,见同事啲时间仲多过屋企人。公司每个月都会准备生日蛋糕庆祝😊该个月份生日既同事。今次食呢间- la famille, 拣左10款蛋糕。梗系同同事开心share。试多几款味啦!疫情关系,大家分完都埋返自己位食。无之前柴娃娃甘聚埋祝福下当月寿星😣蛋糕整体都松软, 比古早硬D, 无甘湿润, 感觉似cup cake, 但无牛油味。比一般普遍切饼大。约4寸。食一个真系好饱!双重朱古力: 蛋糕有朱古力粒, 中间有cream, topping 朱古脆脆好食, 要连cream 食, 唔系就有D干。香浓开心果: 外层绿危系朱古力加昱心果粒, 比较甜! topping 应该系开心果mousse榛果阿萨姆奶茶:我觉得呢个最好食! 似缤纷乐少甜, 但无咩奶茶味~榛果炭烧咖啡: 无咩榛果味, 咖啡味系有既, 但又唔够浓, 感觉都系干左D!濑户内柠檬芝士: 上面0者0厘好甜, 好重柠檬味, 好溜...我应该食唔到成个...呢个我唔太钟意...日本白桃: 普通左D, 似罐头桃, 又唔系唔好食, 又唔系好好食~净返4款无食到~焦糖完熟香蕉, 桂香玄米茶, 英国伯爵茶,青森苹果吉士红茶(本来有映相既
今次食呢间- la famille, 拣左10款蛋糕。
净返4款无食到~
焦糖完熟香蕉, 桂香玄米茶, 英国伯爵茶,青森苹果吉士红茶(本来有映相既,但openrice 唔可以超过12张相,同一定要原相。唔可以几张照片合并埋一张😅,有机会再post )
同事话都ok,几好食。但太大个好多同事都食唔晒。
P.S. 期待下一个月食边间Anges'b? Cova? Moncher? 有好提议留言比我🤗