2018-11-18 1343 浏览
今晚同几个都好中意食自助餐嘅朋友们黎到荃湾帝景酒店食buffet! 地点较为偏远,虽由荃湾地铁搭shuttle,大概10分钟车程就到喇。而家11月做紧 首个人正价,同行第2人只需11蚊咋! 所以今日人头涌涌,座位安排较远食物范围嘅包厢入面。冷盘主再要有蟹脚、虾、青口、螺肉同烟三文鱼。沙律冷盘主要都以泰式及东南亚为主。泰式烧牛肉沙律、猪颈肉沙律同粉丝沙律都几好味。另外沙嗲汁米通个沙嗲汁调配得好香好浓郁,可惜米通淋左。烟三文鱼、螺肉都唔错,蟹脚唔会过咸有肉。即切肉眼有黑椒同红酒烧汁可供选择,另外有提供嘅焗薯仔都几好食。马拉盏芥兰几好食、招牌海南鸡有两款酱汁提供。牛舌超厚切,想不到又几软稔。牛脸肉同样大大件,煮得都好软稔。面层仲有厚厚胶质。刺身corner 有三文、花枝、吞拿、鲷鱼4款。我就剩系食左三文同花枝,都新鲜。今次每桌客人都会送一碟鲍鱼仔炆花胶。好大块花胶ar!另外order 左杯无酒精成份嘅德国啤酒,而家做紧买一送一,岩晒想过下口瘾但又需要揸车嘅朋友仔。第二轮见到refill 左蒜蓉扇贝,焗得几香口。Haagen-Dazs 总共提供6种口味。比较少见有香蕉味、同我最爱嘅曲奇味。整体

冷盘主再要有蟹脚、虾、青口、螺肉同烟三文鱼。

另外沙嗲汁米通个沙嗲汁调配得好香好浓郁,可惜米通淋左。

烟三文鱼、螺肉都唔错,蟹脚唔会过咸有肉。

马拉盏芥兰几好食、招牌海南鸡有两款酱汁提供。
牛舌超厚切,想不到又几软稔。

牛脸肉同样大大件,煮得都好软稔。面层仲有厚厚胶质。

刺身corner 有三文、花枝、吞拿、鲷鱼4款。
我就剩系食左三文同花枝,都新鲜。

今次每桌客人都会送一碟鲍鱼仔炆花胶。
好大块花胶ar!

第二轮见到refill 左蒜蓉扇贝,焗得几香口。

Haagen-Dazs 总共提供6种口味。
比较少见有香蕉味、同我最爱嘅曲奇味。

整体甜品都唔错。特别推介:
焦糖炖蛋好软滑、唔会太甜。
斑兰蛋糕好软熟、好香斑兰味。

水果有菠萝、蜜瓜、西瓜3款。
饮品自助corner都有基本餐茶供应。

整体而言呢个优惠真系几抵食。
2018-11-16