2025-02-05
第一次光顾既金坊,本身早两日都打算食西餐,后来谂下不如食些热辣辣的泰菜好过,就选择金坊.本身订左19:00,不过妹妹妹夫早到左,所以我地去到时大约18:00,餐厅内冇咩人,可能时间尚早,餐厅光猛,整齐整洁.本身打算叫套餐,但系只有星期一至五供应,之后睇下有咩特价,泰式生假,海南鸡,咖喱软壳蟹配蒜蓉包都有,当然就即系落单,另外再加烧猪颈肉,虾头膏炒饭,明炉马友鱼.龙眼冰就系我妹妹至爱.上菜速度好快,首先就系泰式生虾同海南鸡,生虾好爽口配泰式海鲜酱,正呀.海南鸡落左原只,不过有些多,餐厅一碟半只,两碟原只,海南鸡好滑.咖喱软壳蟹配蒜蓉包,包就好够脆,配咖哩汁吾错,不过软壳蟹就有d觉得少.烧猪颈肉就香口,脆身.虾头膏炒饭就一般,冇咩特别.明炉马友鱼上枱时有火炉烘住,鱼好滑,妈妈好钟意,食到最后都仲好热.最后有谂过想试埋芒果糯米饭,不过太饱冇食,但系餐厅送左4件椰汁糕比我地试.埋单每人都吾使$200
埋单每人都吾使$200
泰式生虾