2018-01-12 223 浏览
同学聚会,要系官塘揾个倾到计、食物质素又唔差的地方其实唔难,今次我提议去Give me 5! 之前晚饭时间都黎过一次,试左生蚝、burger, 意粉同吞拿鱼沙律,除左生蚝较普通,其余质素不错,而且有海景兼坐得舒服!今次多人食,又可以试到多几款菜式!生蚝~今次都系失望左d, $10,一分钱 一分货脆炸鸡翼~ 真正脆卜卜、热辣辣,好惹味送酒一流!盐烧牛舌~ 够腍身,不错!烧大虾~ 不过不失,伴有炸薯仔球及酱汁,酱汁调配得好味!北海道带子黑松露意大利饭~ 煮到正宗口味,酱汁刚刚好挂著饭,不会过多变烩饭,饭微硬有咬口澳洲斧头扒(32oz)~ wa! 上枱时全部人都系同一个反应。。哗!好大份!可能因为好难控制火候的关系,最头尾2件就全熟,入面果d就约3-5成熟,肉味颇浓,但始终唔够普通size牛扒好食,当然多人食系好选择! $888送支酒算系咁!虽然餐牌话for 4 persons, 细食小小的话其实for 6 persons都够!伴碟蒜头好好味!今次有3位12月之星,朋友打黎订座的时候查询会否有生日蛋糕,店长很好的为我们准备了cheesecake! 味道不错,后来言谈间知道是他们自家制的,也会
而且有海景兼坐得舒服!
今次多人食,又可以试到多几款菜式!
生蚝~今次都系失望左d, $10,一分钱 一分货
炸鸡翼~ 真正脆卜卜、热辣辣,好惹味送酒一流!
脆炸鸡翼

盐烧牛舌~ 够腍身,不错!
盐烧牛舌

烧大虾~ 不过不失,伴有炸薯仔球及酱汁,酱汁调配得好味!

北海道带子黑松露意大利饭

今次有3位12月之星
味道不错,后来言谈间知道是他们自家制的,也会询问食物质素如何,这份诚意及人情味值得一赞!
澳洲斧头扒
2017-12-29