2022-05-16
母亲节当然要简间好喇朋友话上星期食完唔错,所以今日带埋妈妈去食餐好一去到侍应好热情咁介绍餐牌,最后简左先芝士鸡煲后打边炉点完单餐之后,侍应随即送上餐前小食。麻辣牛展。少许麻辣带出牛味哗,鸡煲一黎到超吸引❤️超多芝士,好邪恶!鸡件预先走油配上微辣酱汁,单食都好韩式,好有香味同时保持鸡的嫩滑等了一阵芝士溶左之后捞埋辣鸡,非常美味,连第一次食鸡煲的妈妈都赞不绝口除左鸡件 外,鸡煲里还搭配了年糕,吸收晒酱汁精华❤️正食完芝士鸡煲后就可以简一个汤底打边炉,简左药膳养生牛奶锅不得不赞上菜速度非常快,呢头点唔洗五分钟就到等汤滚的时间当然要好好把握出去睇下有咩食有咩饮自助配料都唔少,超过30款响铃非常满意,因为佢保持到脆度仲有蜂巢豆腐可以吸收汤底精华🤭饮品方面都好多选择,除左教主代言的OHHA外,仲有自家制的饮品蜂蜜菊花露,清热润喉又唔太甜,非常一路打边炉一路饮洛神花露酸酸甜甜,饮完好开胃雪白的汤底配上滋阴的药材,汤底淡淡药材味但又唔会太浓加上牛奶,感觉顺滑❤️第一盘牛,系款款都有少少仲标示左部位名称试下边款钟意食,之后再 encore雪花肥牛 肥同牛比例大约1比1.5,唔会太肥但啖啖油香牛胸爽,望住雪白一
朋友话上星期食完唔错,所以今日带埋妈妈去食餐好
一去到侍应好热情咁介绍餐牌,最后简左先芝士鸡煲后打边炉
哗,鸡煲一黎到超吸引❤️超多芝士,好邪恶!
除左鸡件 外,鸡煲里还搭配了年糕,吸收晒酱汁精华❤️正
食完芝士鸡煲后就可以简一个汤底打边炉,简左药膳养生牛奶锅
不得不赞上菜速度非常快,呢头点唔洗五分钟就到
等汤滚的时间当然要好好把握出去睇下有咩食有咩饮
自助配料都唔少,超过30款
响铃非常满意,因为佢保持到脆度
仲有蜂巢豆腐可以吸收汤底精华🤭
蜂蜜菊花露,清热润喉又唔太甜,非常一路打边炉一路饮
洛神花露酸酸甜甜,饮完好开胃
第一盘牛,系款款都有少少仲标示左部位名称
试下边款钟意食,之后再 encore
雪花肥牛 肥同牛比例大约1比1.5,唔会太肥但啖啖油香
牛胸爽,望住雪白一片以为非常肥腻,但原来是爽口
牛同猪的质量都唔错,都有再叫
虾滑,墨鱼滑都系任叫,当然要试试
爽口弹牙
食饱饱,待应见到我哋停晒手,仲好热心同我哋讲旁边有呢甜品吧,可以自由搭配
全晚妈妈都非常满意,食到唔停口
无需等待时间,一物接一物,食足120分钟,
够120分钟,又唔会即时赶你走,仲叫我哋慢慢食埋个糖水先,唔洗急!抵赞