2018-07-29
妈妈话今晚屋企作客,想斩啲料返屋企。难得嚟到深水埗,紧系唔可以空手而回😁见到两间舖位大大只字写住快 靓 正,仲要望落非常之干净企理,一于黎加料😎位置一啲唔难揾,大大个红色牌写住快靓正,黎到佢哋门口,首先梗系睇下有啲咩料岩食😁仲可以跟饭食!但唔好谂住佢哋只系得烧味食呀!其实佢哋仲有其他早餐常餐汤面等等😎所以选择真系非常之多,一间茶餐厅绝对可以满足到你所有嘅愿望❤️而且对于一间有14年老字号嘅烧味店,竟然可以接受支付宝。呢个服务其实真系好方便,所以真系唔好睇小佢哋,以为系一啲好旧式嘅餐厅,冇乜特别。其实店主佢哋都非常之紧贴呢个市场动态,尽量令食客食得开心又方便😎睇见都流口水唔讲咁多喇,一于黎睇下我叫左咩食❤️烧腩仔💝外皮十分之香脆可口,而且肥瘦适中。呢个价钱有成一大盒咁多,真系非常之抵食㗎!配上佢哋嘅芥末酱,更加惹味❤️ 同埋拎到返屋企记得一定要开盒盖等佢通风,如果唔系啲倒汗水会滴湿烧腩仔嘅皮,就会唔香脆㗎啦😎烧鹅💓首先佢真系鹅嚟㗎!因为试过几次系其他到买返黎变左鸭脷😭而呢只鹅味香浓,亦都肥瘦适中, 薄薄既鹅皮加上嫩滑嘅鹅肉用黎送饭一流😋😋油鸡💝切鸡💝可能今日唔系好舒服,所以两只鸡嘅味道都差唔多
睇见都流口水唔讲咁多喇,一于黎睇下我叫左咩食❤️
烧腩仔💝
烧鹅💓
油鸡💝切鸡💝
可能今日唔系好舒服,所以两只鸡嘅味道都差唔多🤫 但其实油鸡嘅味系浓啲嘅,唔使点酱就咁食都已经好够味!而我好钟意佢哋嘅鸡够晒嫩滑。不过留意番,因为而家嘅天气真系好热,返到屋企最好唔好摆喺个盒入面焗住,要倒出嚟,如果唔系好易变坏㗎😊
滑嫩嘅鸡脾同埋鸡肉,而且分量又系完胜,真系好抵食㗎👍
而咁多样嘢,我就最钟意食个烧腩仔,因为拎到返屋企,外皮依然咁香脆😍😍 同埋呢间餐厅嘅哥哥姐姐都非常之好服务好招呼, 下次一于黎试下其他烧味先🤫