2017-12-03
大角咀出名多野食,价钱够贴地质素又高,呢间泰国船面食完立即变我既心水推介!一碗好面,汤底同面质好重要,上面既𩠌从来只系配角。佢既船河汤底非常清甜,汤汁饮后回甘唔会干喉,河粉似自家制滑嫩烟韧,唔系出面普通既好易浸到淋既河粉,浸极都仲保持到柔韧既口感,虽然细细碗,但重点系$15一碗(唔知点解3点前会贵d,可能大碗d),配料比例亦有诚意!呢个价钱平到难以置信,贴地如大角咀都好难再揾到咁平又质素咁好既面!店上建议食完一碗再加追另一碗,我觉得唔错,一来份量易控制唔会浪费,二来仲可以试另一款配料😋2碗加埋先系$30,为食如我引唔住追多一碗。其他泰国菜呢到都有(系冇冬阴公😂)芒果糯米饭热上,系饭香唔够出,但味道平衡得唔错,只系$28!肉碎生菜颇辣,用生菜包住食冲淡辣味同油腻感岩岩好,都系$48虾饼就岩岩炸起,肉质鲜甜爽口,细细件岩哂用来过下口瘾,$28口喝加个椰青都系$28,够清甜唔似花园街哂到变酸既货仔。路经大角咀就记住试下佢!
口喝加个椰青都系$28,够清甜唔似花园街哂到变酸既货仔。
路经大角咀就记住试下佢!