见到门面写咖哩汤, 醒起喺日本食过超好味嘅咖哩汤乌冬。突然想食返于是就入咗去。 menu唔大, 一个汤配 面包或者白饭 ,加一之后起码都要150蚊。冇得配乌冬有啲失望。 但系一场嚟到都试下啦。我拣咗佢写number one香港限定嘅“ 杂菌猪肉加芝士嘅咖哩汤”配面包 , 五只辣椒 (超过五只要加钱)。盘嘢上嚟卖相系几靓嘅, 面包都好松软 ,但系个汤饮落去其实唔系好咖哩, 认真形容似系加咗咖哩粉嘅罗宋汤 。多菜,入面有好多菇,有 侮舞茸,有火锅猪肉片四-五块 。食晒个汤同面包系饱嘅, 但系个味道其实真系好普通。 加一后要176蚊,个人觉得系贵在地点,环境格局似小店,食物质素一般般,如果喺旺角铜锣湾只值拉面店嘅价位。
杂菌猪肉芝士咖哩汤 香港限定
2020-02-25