2022-05-10 368 浏览
HKD 178任食嘅cafe,真系第一次听。平时中环普通食个意粉都要过一百蚊,今次听到任食即刻去打电话去book, 点知都要book到一个月后。如果想坐窗边嘅朋友记住早啲去,因为早去嘅人可以拣位。Salad 🥗有黄桃藜麦蕃茄仔加芝麻酱,适合关注健康嘅OL。🍽黑松露鸭胸野菌意粉鸭胸肉个烟熏味好浓烈,有少少盖过左黑松露个味,但二个味加系一齐又几match,鸭胸肉好嫩好肥美。玫瑰鸡翼(任食会附送一份)🌹鸡翼外层有蜜糖同埋玫瑰糖浆,加上玫瑰花瓣做点缀,香脆得黎又有点甜味,十分开胃。小食类虾多士配他他酱 🦐一份会有4嚿,外层炸得好香脆,加上中层足料虾胶,令人想一试再试。炸鱼配松露薯条🍟🐟正常会配普通薯条,不过侍应搞错咗变左松露薯条。炸鱼外皮比较厚,但系内里都鲜嫩,薯条亦都炸得好脆,有淡淡松露味。《甜品饮品篇》🥤牛油果芝士奶盖沙冰有淡淡牛油果味,不过个味同我平时饮开既牛油果又唔系好似,加上芝士奶盖味道有啲似奶茶,不过愈饮愈香,唔会话好甜。☕️mocha 个咖啡味偏nutty,拉花好靓😍不过觉得有少少甜,如果再叫会要少甜。甜品麻薯窝夫配紫薯雪糕🍨窝夫系新鲜焗制,加上内有麻薯,口感又脆又烟韧。加埋冰冻嘅

Salad 🥗
有黄桃藜麦蕃茄仔加芝麻酱,适合关注健康嘅OL。

🍽黑松露鸭胸野菌意粉

🥤牛油果芝士奶盖沙冰

☕️mocha

甜品
麻薯窝夫配紫薯雪糕🍨
窝夫系新鲜焗制,加上内有麻薯,口感又脆又烟韧。加埋冰冻嘅紫薯雪糕,一冻一热好得意。

伯爵茶戚风蛋糕🍰
伯爵茶味十分香浓,但有淡淡的甜味,可以加埋上层忌廉一齐食。

仲试左柳橙绿茶同水蜜桃菠萝沙冰都唔错