2008-07-19
上星期五已经卜定台,点知都要成8:45pm才有台!我仲卜定芝士蛋糕(有五只味:柠檬、芒果、红豆、蓝莓、咖啡)我地要左半个柠檬、半个芒果。一行十人,来食晚餐,因为有几个都系想黎帮衬好耐!一坐低,拿拿声叫了十个菜:1. 酥炸榴梿 (哗!好好食!d榴梿好似cream咁!都有成十粒!点知原来同桌有几位都唔食,正,可以食多一粒!)2. 风沙鸡 (配一碟好似蒜茸汁既酱,因我无食所以觉得$110半只有d 贵!)3. xo酱炒猪喉咙(好味!又唔系太辣!好好送饭。)4. 南乳炸猪手 (点南乳汁食,味道唔错。)5 琵琶豆腐 (几ok,呢个豆腐都有汁点。)6. 牛肉生菜包 (味道一般,没有惊喜。)7. 芝士焗西兰花 (味道都ok。)8. 椒盐鲜鱿 (几香口,味道都好好。)9. 沙拉骨 (d 沙律唔会太水汪汪,都几唔错。)10. 墨汁墨鱼丸 11.芝士蛋糕:柠檬及芒果(味道ok,size好细个!但价钱颇贵,一个芝士蛋糕$280!!!)送姜汁凉粉点解我无提到:墨汁墨鱼丸好唔好食?因为无食过,又点知咩味呢?我地九点落order,一次过十个菜,九个菜都黎齐,唯一墨汁墨鱼丸 一路都无影!咁我咪催下飞型侍应,话
我仲卜定芝士蛋糕(有五只味:柠檬、芒果、红豆、蓝莓、咖啡)
我地要左半个柠檬、半个芒果。
一行十人,来食晚餐,因为有几个都系想黎帮衬好耐!
一坐低,拿拿声叫了十个菜:
点知原来同桌有几位都唔食,正,可以食多一粒!)
3. xo酱炒猪喉咙(好味!又唔系太辣!好好送饭。)
4. 南乳炸猪手 (点南乳汁食,味道唔错。)
5 琵琶豆腐 (几ok,呢个豆腐都有汁点。)
6. 牛肉生菜包 (味道一般,没有惊喜。)
7. 芝士焗西兰花 (味道都ok。)
8. 椒盐鲜鱿 (几香口,味道都好好。)
9. 沙拉骨 (d 沙律唔会太水汪汪,都几唔错。)
10. 墨汁墨鱼丸
11.芝士蛋糕:柠檬及芒果(味道ok,size好细个!
但价钱颇贵,一个芝士蛋糕$280!!!)
送姜汁凉粉
点解我无提到:墨汁墨鱼丸好唔好食?
因为无食过,又点知咩味呢?
我地九点落order,一次过十个菜,九个菜都黎齐,
唯一墨汁墨鱼丸 一路都无影!
咁我咪催下飞型侍应,话漏单㖞!
佢仲好串咁话:『应该系一次过才整,所以慢,并非漏单。』
但我见到墨汁墨鱼丸出现在斜对面的另一张台上面!
十五分钟,仲未有影!又再问飞型侍应,
佢竟话:佢地已经整紧!我地系唔同部门做野!
佢一味耍嘴皮子!(意指卖弄口才,或只说不做!)
都无谂过真系帮个客跟进!
三分钟后,我地后面台客,迟过我地黎,佢地的墨汁墨鱼丸反而黎左!!!
好过份!再追另一个侍应,佢又话睇下。
我又见到另一台裨我地迟黎的客,又黎左墨汁墨鱼丸!!!
转头佢竟然话墨汁墨鱼丸买晒!
仲够胆死叫我地叫过第二样菜!
都嬲到一肚气啦,只想食油泡飞型侍应!
佢地即刻拿拿声上姜汁凉粉,及芝士蛋糕!
真系好嬲!系咪生客就要受到咁既对待先?!
同第二个投诉,佢扮晒有人叫佢落单,马上落跑!
算数,以后也不会再来,又唔系得佢一间有饭食!
原本应裨笑脸,但实在好庆!真系裨唔出,但佢的菜真系ok,
又无可能裨喊脸。固唯有裨ok啦。
呢餐饭食左 $1044。