2019-12-11
呢间Godiva朱古力专卖店 店名下面写住来自比利时 1926年 我对食朱古力唔讲究 今次黎系食佢既雪糕相信好多人对呢间Godiva都唔陌生 因为佢都几多分店下 而且产品又有一定吸引力 再加上间唔时都会推出限时几日既 朱古力雪糕买一送一优惠 令价钱比较亲民 所以接触到佢铺出品既人都唔少 不过如果起买一送一期间买通常都比较多人帮衬 雪糕机会容易过热 所以比较溶得快 如果影相就要快手 影完即刻食 唔好慢慢研究喇雪糕方面 可以选择扭纹 净系云尼拿 或朱古力 钟意特浓 想要重朱古力味就一定要试下净朱古力味 香滑既朱古力雪糕淋上搭上浓郁既朱古力酱 咬落筒边有围左一小圈朱古力脆片既甜筒 令到食落去口感好好 味道亦有小小层次咁咁我就选择扭纹 会相对就咁朱古力甜返小小 因为佢云尼拿雪糕都几甜 唔好好甜 就咁简食净朱古力比较容易接受同埋呢度既雪糕系食得之余又睇得 绝对唔失礼 相机食先既佳品 适合俾任何人打卡 起雪糕既顶部仲插左一块Godiva薄片朱古力 令到个雪糕睇落都高级啲 不过其实插起上面𠮶块薄片朱古力系店里面 相对质素平平既一款 唔可以用佢哋店舖其他一啲有内馅 或手工既朱古力既质素比较 如果大家想
如果大家想试真啲比利时朱古力 建议可以揾店员推荐买返几粒食