2022-04-10
作为不专业foodie aka 193老婆市民郭先生cafe今日新开张迷妹第一日就冲去试兼即日出食评是常识吧🥳作为迷妹,你问我推唔推荐大家去试当然系100分推荐不过其实作为foodie其实cafe啲野都真心好食!!🤣.🔸Brunost Cheese Croffle $98•33猪推荐得既款点可以唔试🥰Croffle系牛角包+窝夫既结合,食起黎酥酥脆脆,加上上面加上一球轻柔又顺口既cream,加上brown cheese既味道系微咸中带少少奶香味,成件事好夹!!连平时好唔钟意食cheese既妈咪都赞依个好味🤣.🔸小龙虾沙律egg drop $98•Egg drop虽然好多地方有卖,但佢地个包真系好好味😭包控表示就咁食一条个包都得! 包体超松软同好香牛油味(应该都好fatfat😂) 然后小龙虾都几足料,略略数过起码有10只!!依个egg drop都推荐大家一试~.🔸紫薯mochi包 $55•包包黎讲佢都算小贵🤣不过其实都好足料,入面有满满紫薯同烟韧既mochi,不过唯一就系佢地个包因为雪系冻柜,食落去mochi同紫薯都系冻既🥺个人比较钟意热食包包,如果有得轻轻烘热就好噜.🔸Macthaga
市民郭先生cafe今日新开张
连平时好唔钟意食cheese既妈咪都赞依个好味🤣
🔸小龙虾沙律egg drop $98
🔸紫薯mochi包 $55
🔸Macthagato $58
•抹茶+雪糕,个抹茶系比较香而唔太苦涩既款。不过我影相太慢,未影就溶晒😂所以大家要慢慢影相打卡就唔建议点依个🤣
听其他33老婆讲佢地啲咖啡好饮,不过小妹饮唔到咖啡🥺所以大家去试左再话我知吖🤣
P.s. 餐厅有限时1个钟,大家记得唔好挂住打卡搞到食唔切野!~
✨作为迷妹,最后再强烈呼吁大家去cafe被33猪呃多啲钱🤣🤣