2009-03-11
中学同学生日,六个朋友仔一齐去食放题,食物选择都算多,两张menu先写得晒。因为我地一早订左枱,所以有饱鱼食,六只饱鱼都好新鲜,大概两只手指头加埋咁大,算唔上超级肥大但系都皮坚肉厚,话晒都系送既仲有乜要求?五男一女都系刺身friends,一直三文鱼吞拿鱼刺身keep住上,唔觉得有刻意迟送来,基本上都新鲜好味,但毕竟是放题货不会是很顶级的刺身,总之算OK啦!之后叫左好多野,比较深刻印象既会系鳗鱼豆腐夹,好好味,鳗鱼肉厚今我呢个鳗鱼爱好者劲开心。软壳蟹炸得好透,可能好彩系岩岩炸起,又唔会好油,正咯!牛串同鸡肾串都好惹味,如果可以带走睇波时送啤酒真系正爆。炸蚝都算唔错,我个friend竟然话无「当吉」咁好味,真系即刻囧晒咯,「当吉」专食炸物点会用放题货来比?迷你手打乌冬,个乌冬好弹牙,但系个荀点解会咁咸既?咸到苦,我地即刻同经理反映,个经理即刻话sorry会换比我地,好快就有个无荀既手打乌冬送过黎(唔通今日D荀腌得over左?不得而知了)不过佢地个天妇罗就真系唔点样啦,我心谂炸粉唔洗厚成咁呀?所以后来都无再叫天妇罗。食到尾声,有个四眼妹走黎话听到我地唱生日歌问我地系咪有人生日,之后就话请晒我
食到尾声,有个四眼妹走黎话听到我地唱生日歌问我地系咪有人生日,之后就话请晒我地食布甸。个布甸我谂应该系红豆豆腐布甸,几好味,滑,唔会太甜。
总括黎讲都算食得开心,只系楼上入口个姐姐仔笑容唔够,可能见我地几个系学生挂,不过下面D staff加茶都勤力,值得一试既
P.S. 间野装修都过得去,我觉得D灯真系几靓,不过个男厕地板就湿D咯!