2022-11-08
环境(3分)- 有介绍话由日本著名设计公司负责室内设计,采用大红柱子等,我觉得系木制家具有D古朴优雅。之,吾乜特别。- 真系好嘈服务(3分)- 有其他食评话伙计无礼貌。如果同其他西式一星级,当然无得比啦!但如果同上海铺头比较,已经几好啦!- 去到伙计有介绍2人套餐; 隔离果台吾叫套餐亦会提醒 - 介绍食物。 - 差不多够食啦! - 有晒不同的肉类。- 叫套餐唯一吾好系差不多同一时间过晒所有野食(除了甜品),搞到冻晒,食得太急会影响食欲。抵食(4分)- 2人套餐系抵食咖,其他8,12人套餐睇落都OK- 散叫餐牌就好似贵D, 有机会食过再比分啦。烟熏蛋(2分)- 蛋白无乜烟熏味,- 蛋黄系流心,有好小烟熏味长江薰鱼(5分)- 通常系上海铺食到都系黑妈妈,死实实,哩间做到皮脆肉嫩,有烟熏味,难得糟溜鱼片(4分)(套餐加$40)- 鱼片好厚,应该叫鱼球,哈哈,但好有鱼味同好滑- 酸味吾够均匀,松子鸡米锅巴卷(4分)(套餐加$40)- 松子吾够自己买果只咁香,- 鸡米炒得几好味- 锅巴做到一个桶咁几特别,脆脆地,吾错。香茜鲜鱼羹(3分)- 真系好香的茜啊- 鱼系好鲜但有D ”鞋”酸辣汤(
环境(3分)
- 真系好嘈
服务(3分)
- 去到伙计有介绍2人套餐; 隔离果台吾叫套餐亦会提醒
- 介绍食物。
- 差不多够食啦!
- 有晒不同的肉类。
抵食(4分)
- 2人套餐系抵食咖,其他8,12人套餐睇落都OK
- 散叫餐牌就好似贵D, 有机会食过再比分啦。
烟熏蛋(2分)
- 蛋白无乜烟熏味,
- 蛋黄系流心,有好小烟熏味
长江薰鱼(5分)
糟溜鱼片(4分)(套餐加$40)
- 鱼片好厚,应该叫鱼球,哈哈,但好有鱼味同好滑
- 酸味吾够均匀,
松子鸡米锅巴卷(4分)(套餐加$40)
- 松子吾够自己买果只咁香,
- 鸡米炒得几好味
- 锅巴做到一个桶咁几特别,脆脆地,吾错。
香茜鲜鱼羹(3分)
- 真系好香的茜啊
- 鱼系好鲜但有D ”鞋”
酸辣汤( 3分)
- 佢的作法系无猪红用豆腐,个人喜欢猪红多一点
- 但佢有好多其它料包括虾,肉等。
- 无乜酸味,辣味亦吾够。
菜饭(4分)
- 除了菜,还有火腿粒,如果要吃斋就不要叫
- 几香口
葱油拌面(2分)
- 葱油真系吾香吾够味
- 面比较”淋”
小笼包(2分)
- 其中一个已经穿了没有汤。
- 皮比较厚,尤其是接口。
- 肉比较”鞋”
高力豆沙(3分)
- 豆沙做的好好,好融,吾会太甜。
- 皮都几薄,可惜有一个又系穿左。
-但比较特别佢好似吾同其他地方,吾系炸到金黄色,而好像是焗出来白色。