2024-05-19
📍大坑 𝚃𝚊𝚒 𝙷𝚊𝚗𝚐 ❝又一预约困难店‼️2个月前订位的人气瑞士意大利菜小餐馆✨高质自家手工意粉🍝lunch menu真心超抵食✌🏻❞呢间系大坑今年先新开既瑞士意大利菜小餐馆 红左差唔多半年都仲系咁hit✨😳全因为佢地既lunch menu抵食又高质❤️整体好满意😚$148 2-course有前菜同自家制手工意粉!🍝$168 3-course仲可以食埋tiramisu✌🏻😚值得一提lunch menu周末/假期都有得食‼️小店座位唔多 用餐时间1小时 但放心上菜很快😙早2个月开放订位 我想假日黎食lunch所以就准时2个月前订左位啦~之后睇番日日都full晒好癫😱!(门口都挂住fully booked牌 应该唔接受walk-in)▪️Wagyu Beef Tartare (4.5/5)▪️Arancini Ticinese (4/5)牛肉他他配爽脆西芹粒同炸薯仔丝 口感丰富!另一款炸risotto波波香脆内烟韧 带点酸酱同芝士 几开胃唔腻😚▪️Duck Ragu Creste Di Gallo (4.5/5)▪️Nduja Reginette (4/5)呢度既意粉都好特别未试过😍一款通心皇冠形
❝又一预约困难店‼️2个月前订位的人气瑞士意大利菜小餐馆✨
高质自家手工意粉🍝lunch menu真心超抵食✌🏻❞
▪️Wagyu Beef Tartare (4.5/5)
▪️Arancini Ticinese (4/5)
▪️Nduja Reginette (4/5)
呢度既意粉都好特别未试过😍一款通心皇冠形 配鸭肉丝酱!另一款波浪条状 配nduja香辣酱!意粉口感十分al dente又挂汁 两款都好好食😋
▪️Tiramisu (4.5/5)
酒味都挺重!手指饼湿润 mascarpone cheese软滑带奶香 系高质既tiramisu!😙可惜当日我地件tiramisu比隔篱枱那些偏细份 + 倒下了🥹
꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Nocino