2022-12-29 286 浏览
2022年即将过去,对自己好d,紧系要食餐劲嘅😋今次我就同屋企人去左 佐贺烧肉谷 Yakiniku Guu 呢度属于放题式,但系丰俭由人,总共分左5个Level话明豪食我地就拣左Lv4 "极上和牛海鲜放题" 已经包括112品食物任食再加任饮Asahi生啤同清酒😍食足2个钟!一坐低就冇店员送上精选并盘,样样都可以食少少金,岩哂就记低去翻桌再order推荐 #和牛三叉肉 #特上肩胛翼板肉 都系出面比较少食到嘅部位😝最值得推荐嘅当然系皇牌 #烟熏壶渍封门柳全级巨型,仲系可以任叫任食,超难得‼️呢个封门柳好重牛味,肉质软稔但有番咁唔上下厚度,所以口感好好,一咬落去肉汁连埋酱油一齐渗出嚟🤤我未试过食咁好味嘅牛肉想食到原汁原味嘅封门柳,可以礼貌咁邀请店员帮手,唔好浪费咁靓嘅肉丫嘛🤣我地仲order左广岛蚝同原只鲜鱿鱼,仲有青口、翡翠螺、帆立贝样样都好新鲜,真系好难得呀!讲埋出面自助吧枱,有唔少熟食食物,但最吸引我嘅当然系个甜品大雪柜喇有唔同口味嘅和菓子,出面仲有乳酪雪糕机,小朋友可以任加topping上去🍨豆腐花系黑豆做,出面少见呀!最最特别就不得不提 #朱古力香蕉棉花糖,唔好话小朋友,我呢个大朋友

呢度属于放题式,但系丰俭由人,总共分左5个Level
话明豪食我地就拣左Lv4 "极上和牛海鲜放题"

最值得推荐嘅当然系皇牌 #烟熏壶渍封门柳
全级巨型,仲系可以任叫任食,超难得‼️

样样都好新鲜,真系好难得呀!

豆腐花系黑豆做,出面少见呀!

最最特别就不得不提 #朱古力香蕉棉花糖,唔好话小朋友,我呢个大朋友见到都劲兴奋!

总括嚟讲呢个价钱唔算平,但绝对值回票价,就当好好慰劳下呢年咁努力生活嘅自己,食番餐豪气又开心嘅放题喇😊😊

佐贺烧肉谷 Yakiniku Guu
📍屯门屯盛街1号屯门市广场一期3楼3229号舖
另有旺角及荃湾分店

#佐贺烧肉谷 #YakinikuGuu #烧肉 #烧肉放题 #日式烧肉 #放题