2022-11-15 183 浏览
观塘啲工厂大厦出晒名多正嘢食😋呢日就过嚟「神木日本料理」食个烧肉放题先🤗餐厅装修好有🇯🇵日式Feel,好多打卡位,除咗室内仲有室外座位㗎,感觉舒服,餐厅主打「2小时日式烧肉放题」,提供3款组合,分别有「戒牛者精选」、「澳洲M7和牛」及「日本A5仙台牛」🐮澳洲M7和牛🔸店员按次序分别送上各款头盘,而自助区亦提供咗多款食物,另外Qr code落单order多款食物,食物总数多达过百款,好丰富呀🤤🦐海鲜拼盘分别有扇贝、虾、蚬及鲍鱼😍呢个炉烧海鲜好正,食落好新鲜,好鲜甜,加少少调味料已经好好味😋🐠刺身拼盘分别有甜虾、三文鱼、马刀贝、北寄贝、真雕及帆立贝😍摆碟好精致,食落都好新鲜😋放题呢个质素真系🉐重要系无限追加㗎❗️🥩和牛拼盘分别有M7上肩胛肉、M7肩胛小排、M7肩胛里肌、厚切牛舌及原块美国顶级安格斯牛板腱😍色泽睇落都几靓,食落肉味好香浓,唔会韧,口感非常唔错,枱面仲有多款调味料,可以按返自己口味去调味🤗烧肉前要用牛嘅脂肪搽下个网先,咁就唔会痴住啲肉啦😛🍙DIY饭团有龙虾🦞沙律、熟芥末八爪鱼🐙沙律及粟米🌽沙律,用紫菜整饭团食,有得食有得玩🙌🏻🥟炸物拼盘有芝麻鸡翼、炸饺子、吉列蚝、吉列虾、炸鸡及芝
澳洲M7和牛

🥩和牛拼盘

🍙DIY饭团
炸物拼盘

🥟炸物拼盘
有芝麻鸡翼、炸饺子、吉列蚝、吉列虾、炸鸡及芝士薯饼,全部都热辣辣,好香脆😋

🌽牛油粟米 及 牛油杂菇
分别用锡纸兜装住,烧完真系好正,牛油粟米好香甜😋而牛油杂菇加少少七味粉落去烧就仲惹味🤤

🙌🏻食完呢啲头盘,就可以Qr code order咗一啲自己想食嘅,非常丰富呀😍我追加咗刺身同埋一啲肉类,选择真系超多❤️
而自助区都有好多正嘢,例如烧白鳝、茶碗蒸、冻虾及大螺都好正👍🏻食到超饱,真系眼见肚皮窄,未试嘅唯有留返下次啦😛

🍨甜品 及 生果
分别有蛋糕、时令生果同埋雪糕杯😍

🥤饮品
有一般罐装饮品同埋多款果汁,有糖 或 无糖都有

💕餐厅装修真系好有日式Feel,抽风系统非常唔错,食完唔会周身油烟味👍🏻食物有质素,同埋食物种类选择真系超多💯食完好满足呀❤️呢日假期都几多人食,2小时可以慢慢叹😝
澳洲M7和牛
澳洲和牛拼盘