2022-08-14
成个星期都落大雨呀,天灰人都灰埋。出街走走,走到去荃湾西呢间少见2层高的café。走简约木系风格,地下𠮶层是白色墙配木枱木凳木窗框,仲有大窗口位的吧枱,可以坐喺度望下人来人往的街景都几有趣。上面𠮶层是深啡木枱配深啡色皮梳化,比较酷😎食物方面,佢哋有Day menu和Dinner menu。晚上餐牌系6-9:30pm,供应多款晚餐菜色 — 有淀粉质类的主菜和有轻食类的沙律、小食和甜品,当然少不了饮品啦。眼阔肚窄的我,就先点了我最爱的慢煮牛和焙茶拿铁,不过食完主菜巳经饱死,原本想叫埋脏脏提拉米苏,但真系食唔落,只好留待下次啦😝慢煮美国安格斯牛板腱新奥尔良饭 (HK$138).哗,真系好大片的牛板腱!因为慢煮的,所以呈现出粉红色的肉,肉质都几软身、多汁、几有牛味.不过,每片牛肉中间都有条粗大嘅筋,我啲牙就咬唔到,只好问店员攞刀和碟,将每片牛板腱切到细细件配饭一齐一口食.碟里的新奥尔良饭,是由西班牙海鲜饭演变出嚟嘅美式烩饭,用咗少量肯琼香料粉、加入西芹、洋葱和青椒做调味和加埋些高汤煮的,味道几好,配牛板腱食真系几夹香月园焙茶鲜奶 (跟指定主菜 +HK$32/热).出品自京都的香月园焙茶,颜色是
上面𠮶层是深啡木枱配深啡色皮梳化,比较酷😎
慢煮美国安格斯牛板腱新奥尔良饭 (HK$138)
香月园焙茶鲜奶 (跟指定主菜 +HK$32/热)
.出品自京都的香月园焙茶,颜色是黄啡色,香味浓郁,入口茶味好浓郁,有些少甘苦及微酸味,正!
.独角兽拉花图案超靓,奶泡泡得唔错,影完无限张相之后,图案依然完整无缺,无走样㗎👏🏻