2018-08-06
生日对自己好D当然要食好DD。位于SOGO楼上,唔系d隐世食店极容易揾,铁板烧位置靠窗边,自然光透入感觉开扬。上次食过龙虾,今次试下食鲍鱼 前菜沙律 鲜淮山杂菜沙律 脆脆脆 劲新鲜丫哗。。今晚既主菜呀铁板豪烧澳洲大鲍鱼+澳和牛2人前套餐澳洲大鲍鱼 1只鲜大虾 2只是日海鲜:日本螺肉酒煮蚬澳洲大鲍鱼手掌咁大既鲍鱼,话咁快成只鲍鱼出左黎我真系乡下出黎未食过烧过既鲍鱼都咁脆口,通常屋企煲汤、炆鲍鱼,通通都系炆得好腍。唔知以为食紧刺身,但又有d焦焦味,口感真系唔识点讲,仲之就好食到震烧大虾 劲新鲜 大大只超鲜甜,啖啖肉是日海鲜:日本螺肉 估唔到咁脆口架 酒煮蚬 用上锡纸兜盛载并在铁板上用火令酒精挥法到一个点,才将大蚬加入慢煮 出来效果汤汁超清甜完全无苦涩味,大蚬超肥美爽滑 薄牛肉&厚牛肉(澳洲和牛) 薄烧和牛:正到爆除左和牛之外,师傅用上脆蒜片及露笋卷著卷著放到我面前。。。又一惊喜丫~~ 好正丫~~ 唔会斋食和牛咁罪恶啰厚烧和牛:medium丫~ 唔该 完全系师傅控制范围之内,不过食完好饱 仲有个炒饭,真系食唔落,唔该打包真系又食又拎。比埋个menu你地参考吓总括黎讲,跟2年前水准一样。食材鲜
上次食过龙虾,今次试下食鲍鱼
前菜沙律
鲜大虾 2只
是日海鲜:日本螺肉
酒煮蚬
澳洲大鲍鱼
手掌咁大既鲍鱼,话咁快成只鲍鱼出左黎
烧大虾 劲新鲜 大大只超鲜甜,啖啖肉
是日海鲜:日本螺肉 估唔到咁脆口架
酒煮蚬
薄牛肉&厚牛肉(澳洲和牛)
仲有个炒饭,真系食唔落,唔该打包真系又食又拎。
比埋个menu你地参考吓
总括黎讲,跟2年前水准一样。食材鲜,环景又坐得舒适。最爽系食饱主菜后,仲会带你到梳化区慢慢叹甜品、餐饮,待大家坐够吹晒水先埋单,无人会啤啤贡你。呢个位咪就最LIKE