2018-12-27 1092 浏览
第一次食系成班人食所以叫咗超多样野,试咗手撕鸡拉面/乌冬,手卷,口水鸡,土豆丝,大鸡脾同多春鱼串烧。首先,个外卖等咗一个钟,我系店内等左足足一个钟,试问有边个打工仔会为咗个外卖浪费一个钟?lunch time时间已经短,我净系等外卖都等到完咗lunch time,如果一早讲定要等咁耐我地根本唔会帮衬,好唔紧要,我地公道地去评论野食质素。因为串烧烧好之前店主已经煮好所有拉面乌冬,所以全部都系冻嘅,手卷个紫菜都已经霖哂,串烧更过份,我地曾经要求大火啲烧个串烧因为等得太耐,店主话因为个炉嘅问题如果太大火会著,所以只能用细火烧,本人奉劝各位如果午餐时间去食千万不能食串烧。口水鸡—味道唔错,够辣够麻而且份量足,但无配饭要另外+$8加个白饭。手撕鸡—同事话几好食不过真系冻哂所以都唔太够辣,本身个调味都唔够咸。土豆丝—中规中矩,唔够咸同辣手撕鸡手卷—同事话超多鸡,唔够辣不过几好食,以量制胜多春鱼—无问同事好唔好食,不过等咗成个钟雕花咁雕难食极有个谱鸡脾—同事话调味好食,而且都几大只,不过又系冻哂上述经验令各位同事都唔敢再帮衬🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️但我身为一个勇士决定比多次机会佢。今次试咗上次无食嘅手撕鸡乔

土豆丝—中规中矩,唔够咸同辣

手撕鸡手卷—同事话超多鸡,唔够辣不过几好食,以量制胜

鸡脾—同事话调味好食,而且都几大只,不过又系冻哂

上述经验令各位同事都唔敢再帮衬🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️但我身为一个勇士决定比多次机会佢。今次试咗上次无食嘅手撕鸡乔麦面(因为店主话口水鸡要等三个字我有阴影,虽然上次无讲要等),令我决定今次真系最后一次食呢间野。

首先,手撕鸡嘅鸡一食就知系雪藏鸡扒肉,呢一点真系厚x愉记做得好过佢,起码大家都系专做手撕鸡但人地系用冰鲜原只鸡🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️。我唔明点解口水鸡系用冰鲜鸡但手撕鸡系可以完全无鸡味。

味道方面辣同麻都够,但因为系雪藏鸡本身啲鸡肉系无乜味,咸味亦唔够,即系得个辣字。

个面系完全无咸味只有辣味,面嘅粗幼不一,我要自己加荞麦面汁先食到,有相为证。

我奉劝各位就算食,食口水鸡就算🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️真系不可一不可再,我都系食返厚x瑜记算。
60 分钟 (外卖自取)