呢度 $538 特选生蚝放题嘅蚝,系由日本 #北木岛牡蛎 养殖场直送嚟香港。你可以喺 120 分钟入面任食生蚝同焗蚝。生蚝有原味、柚子啫喱、辣椒萝卜蓉、葱花、昆布渍同鸡尾酒汁 6 款口味。焗蚝就有清酒、蒜味、辣蒜味、麻辣、芝士同冬阴公口味。每样试一只已经食完一打,你又最有兴趣试边款呢❓呢个放题仲包埋怀石八品、串烧、炸物同小食,仲送每人一份牡蛎茶渍饭或者手打乌冬加甜品。饮品方面亦有多款无糖茶或者唔同嘅梳打,+$88 仲可以包埋果酒、梅酒同烧酎任饮。🍲 时令海鲜汤 除咗生蚝,佢哋嘅时令海鲜汤都唔错!用虾、蚬等海鲜煮出嚟,味道几鲜甜,仲用热茶壶装住保持温度,有日式 Feel 同够细心。🍽️ 喜多嬉怀石八品 啱啱去完日本返嚟嘅朋友见到佢嘅摆盘叫到哗哗声!呢个怀石八品都几精致,店员会逐一介绍同教你点样顺时针食,由淡味食到浓味。其中有梅子渍车厘茄、醋渍青瓜拌 (手撕) 蟹棒、时令刺身、烧白鳗鱼、大根烹煮手打鸡肉棒、明太子芝士薯蓉、牛油果酱伴吞拿鱼蓉同柑桔柚子龙虾肉羊羹 (仲以为系水信玄饼😅 )。🍢 串烧、小食 食完生蚝同怀石八品想试吓其他嘢?呢个餐仲包咗串烧同小食放题。我哋叫咗鸡翼、鸡肾、鸡腿肉、鸡
生蚝
喜多嬉怀石八品
🍽️ 喜多嬉怀石八品
串烧、小食
🍢 串烧、小食
食完生蚝同怀石八品想试吓其他嘢?呢个餐仲包咗串烧同小食放题。我哋叫咗鸡翼、鸡肾、鸡腿肉、鸡心、羊肉、翠肉瓜、茄子、冬菇、秋葵、大葱车厘茄等,种类都算多。小食方面,我哋就嗌咗自家制一夜干烧鱼、鸡皮饺子同美国西冷牛扒配酱油脆脆,都几有日本风味!
自家制一夜干烧鱼
美国西冷牛扒配酱油脆脆
牡蛎茶渍饭、手打乌冬
柚子芝士蛋糕
🍜🍰 食到尾声,每人再送上牡蛎茶渍饭或者手打乌冬加是日甜品
当晚我哋食嘅系柚子芝士蛋糕,质地香滑,加上柚子嘅清香,本身食饱咗都仲可以食埋𠮶两啖!
时令海鲜汤
喜多嬉怀石八品