2011-09-07 70 浏览
同奶奶行完街食完晚饭就大家分道扬镳, 临回家见到好大阵烧烤香气而且好多人企门口等食, 哗~~ 烧棉花糖都有, 不过我睇中嘅系煎饺子, 职员话饺子是即煎所以要等十分钟左右, 咁有诚意企一阵都好 随后就见到职员喺雪柜攞盒用发泡胶盒装住嘅生饺子入店内煎(佢攞咗𠮶盒出嚟就本能地打开睇睇), 煎咗一阵有个男职员问正在煎饺的女职员关于我买咗几多钱。 终于等到女职员把饺子入外卖盒, 忽然那男职员问她煎了多少只? 「8只!」, 男职员话﹕「错呀!10只先啱。」, 女职员就话﹕「$10 四只, 咁$20咪八只。」 那男职员望一望我就转身推那女职员入店内......唔知又等了多久, 我盒饺子终于到我手上 我静鸡鸡check过真系有十只饺子。等车、搭车、番到屋企都用咗差不多45分钟, 但饺子竟然仍然是热及脆口, 饺子皮唔厚, 有好香和好浓郁嘅韮菜而且猪肉汁甜甜地, 唔讲得系爆汁但都唔少嘢~ 真系无谂过街边都会有正嘢

我静鸡鸡check过真系有十只饺子。

2011-08-26
外卖自取
$20 (宵夜)
  • 韮菜煎饺