2023-02-10 53 浏览
位于元朗锦上路⭐️Muse Furniture Lab⭐️,佢系一间占地20,000尺嘅复古风Cafe,店舖主要分为3大区域,室内外都有用餐区,户外有大草地花园同埋古董家私Showroom,绝对系一个热门打卡胜地😍😍,出面嘅草地花园一望无际,有千秋,沙滩椅等🌞🌞🌸室内以黑色色调为主,仲有盏华丽既水晶吊灯,座位则以玻璃为主,好有时代感🌸而showroom 方面,佢哋陈列左好多唔同嘅收藏品,因为冇时间限制,而且系室内,打卡都方便啲😆至于嘢食方面,佢哋比较出名嘅系可丽饼,所以我哋就嗌咗一份🦐黑松露香煎带子大虾法式可丽饼 $168: 呢一份可丽饼非常丰富,佢里面有带子,大虾同埋蛋,要做到皮薄均匀,再加上酱料同配料,食落好有层次,海鲜又新鲜,松露又够味😋😋🍝烧汁牛仔肉意大利粉 $148: 呢款意粉反而就一般,整体卖相一般,里面嘅配料有啲唔抵,份量都唔算好多,不过味道正常,意粉熟度适中☕️Flat White (特浓鲜奶咖啡)$55: 另外叫咗两杯Flat White ,咖啡几好,香味浓,鲜奶味好出,但又唔会盖过咖啡味,拉花都几靓,唔错👍🏻👍🏻