2008-03-21 4 浏览
返完Church之后不自觉会走去圆方睇下有咩新野睇。明知食方面就唔会太Arm感觉的啦* 不过,有东涌线嘛,进可攻退可守,可以行都好既=]最后决定去左青衣。唉。桃花依旧,人面全非。其中一间至爱执左了。不过算啦。我今日都系食一间冇「旧日回忆」既食肆而已。拣呢间,另一个原因系想食Western。临近两半,Salad Bar就停,Waitess问我要唔要,其实我都唔喜Cold Cut既,无谓浪费食物啦。原本想散叫因想食鹅肝,但,算啦,忍下口啦,叫左同半份鹅肝价钱一样既鸭胸Set Lunch 都好啦=]先黎一个粟米饱,OK软熟,但你粟米既甘甜味略嫌不足,唔到重点;反而个西兰花忌廉汤反而还好,唔知点解,散粒菜花会打晒Creamy更有咬口,反而蘑菇同南瓜就唔同睇法@@"之后就系Main Course,香橙忌廉汁好Cream好夹,冇话边个抢边个风头,薯蓉有口感之余,亦都渗入左Sauce同鸭胸既味道,不过佢同前者Match一点=]鸭胸就煮得Arm Arm好,系有D唔够热,不过都Okay Ga La=]不过热D就当然Perfect D啦>3<Last系Strawberry Mousse C
返完Church之后不自觉会走去圆方睇下有咩新野睇。
明知食方面就唔会太Arm感觉的啦* 不过,
有东涌线嘛,进可攻退可守,可以行都好既=]

最后决定去左青衣。唉。桃花依旧,人面全非。
其中一间至爱执左了。不过算啦。
我今日都系食一间冇「旧日回忆」既食肆而已。

拣呢间,另一个原因系想食Western。
其实我都唔喜Cold Cut既,无谓浪费食物啦。

原本想散叫因想食鹅肝,但,算啦,忍下口啦,
叫左同半份鹅肝价钱一样既鸭胸Set Lunch 都好啦=]

先黎一个粟米饱,OK软熟,
但你粟米既甘甜味略嫌不足,唔到重点;
反而个西兰花忌廉汤反而还好,唔知点解,
散粒菜花会打晒Creamy更有咬口,反而蘑菇同
南瓜就唔同睇法@@"

冇话边个抢边个风头,薯蓉有口感之余,
亦都渗入左Sauce同鸭胸既味道,
不过佢同前者Match一点=]

鸭胸就煮得Arm Arm好,系有D唔够热,

Last系Strawberry Mousse Cake同我特登叫既
Camomile (近排迷上左"),
个Dessert本身已经够草莓,Syrup都系锦上添花而已,
另外甘菊茶都几Rich*

最后埋单,吓左一吓,下?平左咁多既。
问返职员之下,原来唔要Salad Bar系平廿蚊既。
今次真系食得其所啦。