近排行开湾仔及铜锣湾一带,如果系饮茶嘅话,都会帮衬稻香皇室堡店或稻香信和广场店,因为稻香集团旗下分店嘅食物、环境、服务、卫生各方面质素都唔错,而且价钱化算,令我对佢有信心!今次行开九龙湾一带,大家又想饮茶,最后就嚟到稻香九龙湾店啦!我地去到果阵好多人好旺呀,加上我地唔要搭枱,好难空倒张吉枱出来,等位都等成粒钟!稻香九龙湾店系我首次嚟帮衬,结果冇令我失望,质素与其他分店同样唔错呀!味道方面,今次2个人叫咗几款点心、1碗沙姜鸡河粉及1碗沙姜鸡生面,味道皆唔错!食物包括1)沙姜鸡河粉:沙姜鸡味道似普通切鸡!河粉分量多,但系太淋!汤味就适中!(2)沙姜鸡生面:沙姜鸡味道同样似普通切鸡!生面分量虽则较少,但系够爽,好正!(3)日式煎饺子:煎得香口,汤汁味道几惹味!(4)姜汁鸡包仔: 馅料足够,包够松软!(5)家乡酿茄子:煎得好香口,油分就多咗D!(6)皮蛋瘦肉粥:味道好鲜甜,落咗几多料煲,当然都有味精帮助吓啦,正呀!(7)足料碗仔翅:调味唔错!有好多肉丝同粉丝,料算足啦!环境方面,呢间稻香嘅地方都颇为新净,缺点同稻香皇室堡店及稻香信和广场店一样就系冇电视睇!佢嘅装修亦系同其他分店一样,较为富时代

味道方面,今次2个人叫咗几款点心、1碗沙姜鸡河粉及1碗沙姜鸡生面,味道皆唔错!食物包括:
(1)沙姜鸡河粉:沙姜鸡味道似普通切鸡!河粉分量多,但系太淋!汤味就适中!

(3)日式煎饺子:煎得香口,汤汁味道几惹味!

(4)姜汁鸡包仔: 馅料足够,包够松软!

(5)家乡酿茄子:煎得好香口,油分就多咗D!

(7)足料碗仔翅:调味唔错!有好多肉丝同粉丝,料算足啦!

环境方面,呢间稻香嘅地方都颇为新净,缺点同稻香皇室堡店及稻香信和广场店一样就系冇电视睇!佢嘅装修亦系同其他分店一样,较为富时代感同新潮!唔似某些酒楼集团会以豪华、高雅为装修主题去做婚宴生意!或者稻香品牌以食火锅为主,婚宴生意会交俾稻香集团另一个品牌迎囍做啦!

服务方面,不过不失啦,做野算勤快醒目,系埋单耐D!如果各个服务员有多D适当嘅笑容就好啦!

卫生方面,碗碟干净,地方算企理,洗手间都整洁!

抵食方面,茶位、各款点心嘅价钱都大众化,但系比稻香皇室堡店及稻香信和广场店嘅贵!

整体来讲,各款点心够平够又多选择!至于食物、环境、服务、卫生各方面质素都唔错!有耐性等位嘅话就帮衬得过啦!
食物:沙姜鸡河粉(正)
食物:沙姜鸡生面(正)
食物:日式煎饺子(正)
食物:家乡酿茄子(正)
食物:皮蛋瘦肉粥(正)
食物:足料碗仔翅(正)
环境:稻香超级渔港(1)
环境:稻香超级渔港(2)
环境:稻香超级渔港(3)
环境:稻香超级渔港(4)
环境:稻香超级渔港(5)
环境:稻香超级渔港(6)
2010-09-12
食物:沙姜鸡河粉(正)
食物:沙姜鸡生面(正)
食物:日式煎饺子(正)
食物:家乡酿茄子(正)
食物:皮蛋瘦肉粥(正)
食物:足料碗仔翅(正)
环境:稻香超级渔港(1)
环境:稻香超级渔港(2)
环境:稻香超级渔港(3)
环境:稻香超级渔港(4)
环境:稻香超级渔港(5)
环境:稻香超级渔港(6)