2011-09-11
点解在庆祝纪念不能选择中秋? 中秋唔贺得咩share information:订位@ July2011用餐 @ 10 Sep 2011Dinner Buffet @ Sat: HKD508pp + 10% service charge = HKD508.80 Timing: 1800 - 2200人数: 3这是今年第二次到金钟三宝食buffet, 上次是The Lounge, JW Marriott 的 Tea Buffet. 就咁比较的话, 亲爱的都话今次好正, 其实唔系咁比较架㖞~Tea vs Dinner, $$ vs $$$$不过, Garden Cafe 又坐得几舒服既, 是餐台, 不是茶几。(少少离题: 上次去Lounge, JW Marriott食tea buffet因为坐得够耐, 可以倾计, 野食当然唔够dinner多, 算是正常的)几年无去, 都无特别问佢有咩食, oyster is not my favourite, 虽然真系无, 但只系食虾 (龙虾冻虾中式虾), 今年余下的月份都可以唔使食虾了~在1805到达, 我战斗了很多个round, 终于在2030停左手,
share information:
订位@ July2011
用餐 @ 10 Sep 2011
Timing: 1800 - 2200
人数: 3
就咁比较的话, 亲爱的都话今次好正, 其实唔系咁比较架㖞~
Tea vs Dinner, $$ vs $$$$
几年无去, 都无特别问佢有咩食,
坐特舒舒服服, 当然要倾下闲计啦,
去到2115, mami再出战,
竟然"聊"起大家的食欲!! 哈哈
茶啡, 热的话, 是用一个小壶上的, 我喜欢, 热柠水也是哦!!
(所以无叫coffee啰 )
噢,只可以upload 8 张相吗?
咁甜品的部份就用文字描述啦:
有好多的的式式的, cheese cake也的式, 不是切饼, but点解无饼底?! (um....)
有师傅煎crepe, 可放雪糕入去架!
仲有soffle (我有冇串错字?), soft icecream on cone, 炒雪糕~
呀, 面档师傅会take care埋肉档, 有牛, 蜜糖猪, 仲有就系: 酥皮三文鱼批啦! 正架呢个!
好彩我有gift coupon可以free 2 person, 只有1位要比钱, 如果3个都要比钱…我就惨啰…
妈咪同细佬都食得开心, 我就开心啦!